• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Hamilton: „Ugyanazt tettem volna, mint Vettel, de ha nem fékezek, mindketten kiesünk”

Forma-1 Hírek - Hamilton: „Ugyanazt tettem volna, mint Vettel, de ha nem fékezek, mindketten kiesünk”

Készült: 2019.június.10 16:50 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Hamilton: „Ugyanazt tettem volna, mint Vettel, de ha nem fékezek, mindketten kiesünk”
Lewis Hamilton együtt tud érezni Sebastian Vettellel, és valószínűleg abban a helyzetben ugyanazt tette volna, mint a világbajnok riválisa. A 25 pont azonban a címvédő neve mellé került.
Még egy ideig biztosan komoly témát fog szolgáltatni a sajtóban Sebastian Vettel 5 másodperces időbüntetése a Kanarai Nagydíjról. A Ferrari azonban nem hagyta annyiban a dolgot, és fellebbezési kérelmet nyújtott be, még akkor is, ha nagyon kevés esély van arra, hogy a Nemzetközi Fellebbviteli Bíróság komolyan foglalkozzon az üggyel.

Lewis Hamilton egy olyan győzelmet szerzett vasárnap Montrealban, amire nem feltétlen lesz büszke, de valójában semmiről sem tehetett. A Mercedes címvédője a futamot követően elmondta, abban a helyzetben valószínűleg ugyanazt tette volna, mint Vettel.

„Megnéztem a visszajátszásokat. Nyilvánvalóan nagyon közel voltunk egymáshoz. Amit mondani tudok ezzel kapcsolatban, az az, hogy ha én lettem volna az élen, és hibázom, valamint szélesre veszem, akkor valószínűleg ugyanezt tettem volna.” - nyilatkozta Hamilton, aki a dobogós ceremónián a tisztelet jegyében felhívta maga mellé Vettelt az első helyre.

„Minden olyan gyorsan történik, és Seb egyszerűen csak meg akarta tartani a helyét. Nem mindig úgy alakulnak a dolgaid, mint azt szeretnéd, és vannak olyan helyzetek, amiket nem lehet előre kiszámítani. Nagyon kevés időd van arra, hogy dönts, és egy olyan döntést hozz, ami minden szempontból ideális. Ezek pillanatok alatt játszódtak le, és amikor a volán mögött ülsz, kevés dolgot tudsz mérlegelni. Sok olyan dolog van, ami ösztönösen zajlik le. Más esetben össze is ütközhettünk volna, és ha én vagyok abban a szituációban és ugyanezt teszem, akkor is összeütközhettünk volna. Szóval a véleményen nem változott ezzel kapcsolatban, én is megpróbáltam volna.”

Hamilton a csapatrádióban azonnal jelezte, hogy szerinte Vettel veszélyesen tért vissza a pályára. Nem sokkal később az FIA vizsgálatot indított a némettel szemben.

„Azt mondanám erre, hogy általában az első gondolat a helyes. Amikor megnéztem a visszajátszásokat, és a telemetriás adataimat, láttam, hogy fékeznem kellett a 4-es kanyar kijáratánál. Az egy veszélyes helyzet volt, és ha nem lépek rá a fékre, akkor összeütközünk. Nem érzek másképpen, ha erről kérdeznek. Ezek a dolgok már csak így mennek, ha egy versenyzőről van szó. Más, amikor mindezt nézőként látod, de amikor ott vagy a volán mögött, és te vagy ebben a szituációban, miközben megpróbálod megtartani a pozíciót…”

„Szóval ez egy természetes ösztön, ami nekünk van. Nem fogsz másképpen cselekedni, mert mindez benned van. Ha azon a ponton nem veszek vissza, és bal tartok, akkor ott mindketten kiestünk volna. Sebastian blokkolt engem, és sajnálatos módon elhagyta a pályát. A szabályok pedig ebben az esetben egyértelműek. Ugyanakkor egy nagyszerű versenyt futott, remekül tartotta az első helyet, és tényleg jó munkát végzett. Ezen a hétvégén nagyon erős volt a Ferrari. Hatalmas erővel rendelkeztek, és nehéz volt ellenük.”

„Azt hiszem, nagyon-nagyon szerencsések voltunk, hogy egyáltalán harcban tudtunk velük lenni, mert akár az első két helyen is végezhettek volna, ha például az első sorban állnak fel a rajtrácsra, de szerencsére sikerült megállítanom őket. Nagyon gyorsak voltak, és küzdenem kellett, hogy lépést tudjak tartani azzal a piros autóval. Végül képes voltam tartani a távolságot, és egy kicsit közelebb is kerültem hozzá az első etapban. Bárhogyan is taktikáztunk volna, nem lett volna könnyű dolgunk, mert ma a Ferrari tényleg nagyon gyors volt.”

Belépés