Moto3 Hírek - Masia parádés utolsó kör után szerezte meg első győzelmét

Készült: 2019.április.01 11:50 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Moto3 hírek, Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Moto3 Hírek -  Masia parádés utolsó kör után szerezte meg első győzelmét
Izgalmas küzdelmet és főleg látványos hajrát hozott a legkisebbek termasi futama, amelynek elején és végén is a fiatal spanyol vezetett. Darryn Binder és Tony Arbolino állhatott még dobogóra.
Felhős időben, de száraz aszfalton rajtolt el a Moto3-asok Argentin Nagydíja, amelynek karrierje során először Jaume Masia vághatott neki a pole-ból. A start után azonban Aron Canet tört az élre, Niccolo Antonelli viszont kemény előzgetésbe kezdett vele. Emiatt viszont elszakadni sem tudtak a többiektől, így többek között Sasaki, Masia, Rodrigo, Arbolino és Dalla Porta is velük tartott – olyannyira, hogy néhány kör elteltével a vezetésért zajló csatába is beszálltak. A hazai szurkolók elsősorban Rodrigót éltették, aki az első helyen is megfordult, de megjelent az élbolyban John McPhee is.

Még a féltávhoz közeledve is több mint tízen haladtak teljesen együtt az elejében, az első pozícióban pedig megjelent Darryn Binder neve is. Aztán persze történt néhány koccanás, az egyikből pedig tripla ütközés is lett: Kaito Toba, Alonso Lopez és McPhee összeérése révén utóbbi kettő el is esett – ezt vizsgálni is kezdte a felügyelőség. Vicente Perez önállóan bukott, őt az orvosi központba is kellett szállítani ezt követően.

Még az utolsó három körre is egy nagyjából 15 fős csoport fordult együtt, az első helyekre Dalla Porta, Arbolino és Binder keveredett ismét oda. A győzelmet aztán egy egészen parádés utolsó kör után a pole-ból induló és nagyot hajrázó Masia szerezte meg, Binder lett a második, Arbolino pedig a harmadik. Rodrigo még vezetett is a fináléban, de végül csak hatodik lett, míg Dalla Porta egészen a hetedik helyig csúszott vissza. Folytatás két hét múlva Austinban.

Belépés