• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Kubica 2019-től visszatér a száguldó cirkuszba a Williams színeiben!

Forma-1 Hírek - Kubica 2019-től visszatér a száguldó cirkuszba a Williams színeiben!

Készült: 2018.november.26 13:14 Készítette: Lipták Melinda Írta: Zajos Klára Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Kubica 2019-től visszatér a száguldó cirkuszba a Williams színeiben!
Paddy Lowe, a Williams technikai igazgatója beavatott minket, hogyhogy a tavalyi elutasítás után idén mégis Robert Kubicára esett a csapat választása.
Egy éve Kubica a Williamsnek tesztelt Abu Dhabiban, de végül nem tudta meggyőzni a csapatot, hogy leigazolják - azóta mi változott?

"Sosem olyan egyszerű technikai szempontból versenyzőt választani, és a pilóták a múltban nagyon gyakran nem is technikai alapon kerültek kiválasztásra, a csapatfőnökök inkább csak hasra ütés szerűen ráböktek az egyikükre, és valakinek a kinézete alapján döntöttek, majd munkát adtak neki. Tavaly egy nagyon alapos folyamaton mentünk keresztül, és ez alapján Szergejre esett a választás." - vallotta be Lowe a Motorsport.com előtt.

"Úgy vélem, ez volt a megfelelő döntés. Azonban ezen folyamatban Robert nem... nem hiszem, hogy meg tudta mutatni magából a legjobbat. Úgy vélem, emiatt egész évben csalódott volt, de 12 hónapra rá láthattuk tőle, és jobban megismerhettük, már tudjuk, mivel járul hozzá a csapathoz, és hogyan teljesít. Ez is szerepet játszott a döntésünkben."

A Williams tehát már nem kételkedik a döntésében - magabiztosan vágnak neki 2019-nek.

"Szerintem még így is elég korlátozott mennyiségű adat áll a rendelkezésünkre, szóval ahogy az életben sok dolog esetén, a rendelkezésünkre álló információ alapján döntöttünk, majd meglátjuk, hogy alakul. 100%-ban elkötelezettek vagyunk George és Robert iránt, és mire ők 100%-ban a program részévé válnak, megkezdjük a közös munkát, elkezdenek az autóval dolgozni, addigra már tudjuk, hogyan alakul, és egyértelművé válik, meddig juthatunk."

A csapatot már az sem érdeki, hogy a lengyel sérült kézzel versenyez.

"A többiek sérültként tekinthetnek rá, de mi nem... ez nyilvánvalóan egy olyan tényező, amit figyelembe kellett vennünk a kiválasztásnál, hiszen nem tehetünk úgy, mintha ez nem lenne probléma, vagy nem lenne potenciális probléma. Mostanra azonban meghoztuk a döntésünket, és meg vagyunk győződve róla, hogy Robert topkategóriás versenyző, aki készen áll az F1-es visszatérésre."

"Ezen már nem is gondolkozom, egyszerűen többé nem számít. Robert a mi versenyzőnk, 100%-osan versenyképes és elkötelezett - ahogy mi is 100%-osan elkötelezettek vagyunk. Kedden kezd az autóban, és ezekre a problémákra senki sem gondol majd - talán kívülállók felhozhatják, de nekünk még csak eszünkre sem jut."

Belépés