• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Verstappen majdnem elcsípte Räikkönen világbajnoki harmadik helyét

Forma-1 Hírek - Verstappen majdnem elcsípte Räikkönen világbajnoki harmadik helyét

Készült: 2018.november.26 13:07 Készítette: Lipták Melinda Írta: Hujber Dávid Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Verstappen majdnem elcsípte Räikkönen világbajnoki harmadik helyét
Max Verstappen az év egyik legjobb teljesítményét nyújtva a bajnokságot a negyedik helyen fejezte be, de majdnem Kimi Räikkönent is megfogta Abu Dhabiban.
A Red Bull holland versenyzője sok fontos pontot hullajtott el a szezon első felében, és úgy tűnt, hogy Daniel Ricciardo, aki időközben aláírt a Renault-hoz, magabiztosan utasítja majd maga mögé.

Pár futam után fordult a kocka, és Verstappen nagyon összeállt fejben. Ezzel együtt Ricciardónak az sem segített, hogy folyamatos problémái akadtak a technikával. A szezont végül csak a 6. helyen fejezte be 170 ponttal a 247 pontos Bottas és a 249 egységet gyűjtő Verstappen mögött.

Max a nagy hajrájával lenyomta a Mercedes finn versenyzőjét, és csak két ponttal gyűjtött kevesebbet 2007 Forma-1 bajnokánál, aki az évadzáró Abu Dhabi Nagydíjon egy elektronikai hiba miatt hamar kiesett.

„Nagyon elégedett vagyok ezzel a harmadik hellyel, különösen a mai nehéz versenyem miatt.” – nyilatkozta Verstappen a leintés után.

„Jól látható és érezhető is volt, hogy volt egy kis problémám a futam elején. A motor valamiért biztonsági üzemmódba kapcsolt, és emiatt nem tudtam normális tempót menni, és megelőztek. Az újraindítás után ugyanaz a probléma jött elő. Újra és újra. Szóval nem volt könnyű a volán mögött, de próbáltam kézben tartani a helyzetet, és kihozni belőle a legtöbbet. Végül sikerült, és így is nyomást gyakoroltunk az előttem lévőkre.”

Verstappen jövőre már a Honda motorjával felszerelt Red Bullal körözgethet, ami lehetséges, hogy szintlépést fog jelenteni a Renault-hoz képest. És, ha így lesz, akkor a csapat újra harcban lehet a címért, amire 2013 óta nem volt példa.

„Ez egy nehéz verseny volt számomra, minden szempontból. Ha ezt nézzük, akkor ez a harmadik hely tényleg erős eredmény. Küszködtem az elején, majd a futam második felében nagyon rendben volt a tempóm a szuperlágy gumikkal. Az utolsó körök azonban nagyon nehezek voltak, miközben az előttem lévő Toro Rossóból szivárgott az olaj, és gyakorlatilag semmit sem láttam. A végén azonban boldog voltam.”

Belépés