• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Teljesen szétszakadt a csapatok mezőnye az utolsó F1-es futamra

Forma-1 Hírek - Teljesen szétszakadt a csapatok mezőnye az utolsó F1-es futamra

Készült: 2018.november.20 22:53 Készítette: Lipták Melinda Írta: Gyémánt Péter Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Teljesen szétszakadt a csapatok mezőnye az utolsó F1-es futamra
Az Abu Dhabi Nagydíjon jó esély van arra, hogy egyáltalán nem fognak változni a helyezések a konstruktőrök pontversenyét tekintve.
A Brazil Nagydíj még sokáig az emlékezetünkben maradhat, hiszen remek versenyt láthattunk, több fordulattal, meglepetéssel, és egy kevésbé meglepő történéssel: a Mercedes megszerezte sorozatban az ötödik konstruktőri címét.

Tehát 2014 óta nem talál legyőzőre a német istálló, bár (talán) már látszik a fény az alagút végén, hiszen idén került hozzá a legközelebb egy másik csapat, név szerint a Ferrari. De nem voltak annyira jók összességében, mint a Mercedes, akik a futam előtti 55 pontos előnyüket 67 pontosra növelték, és bajnokok lettek.

Egyébként a mezőny eléggé szétszakadt az utolsó futam előtt: a Mercedes 67 ponttal vezet a Ferrari előtt, őket a Red Bull követi 161 pontos lemaradásban.

Aztán jön egy hatalmas szakadék, majd érkezik a Renault, akik valószínűsíthetően meg tudják tartani a 24 pontos előnyüket a Haasszal szemben, így megszerezhetik a negyedik, vagyis a „legjobb a legjobbak mögött” pozíciót.

A negyedik helyért folyó harc akkor lenne érdekes, ha a Force India pontjait nem nullázták volna le a tulajdonosváltás után. Ha ez nem történt volna meg, a brit istálló most 107 ponttal rendelkezne a jelenlegi 48 helyett, így kérdéses lenne, a „Best of the Rest” hely sorsa: csak 7 pont választaná el őket a Renault-tól. De nincs „ha”.

A McLaren-Renault a gyenge szezonjuk ellenére a hatodik helyen végezhet, ugyanis 14 ponttal előzik meg a Force Indiát, akik jelenleg nem tűnnek esélyesnek arra, hogy egy futam alatt ennyi pontot gyűjtsenek. Sőt, ha a Sauber ismét egy annyira erős hétvégét tud produkálni, mint Brazíliában, amikor a két pilótájuk a hatodik, illetve a hetedik pozícióból rajtolt, még veszélyesek is lehetnek a rózsaszín istállóra. A két csapatot mindössze 6 pont választja el egymástól.

A Toro Rosso a Sauber hajrájának az áldozata lett, minden bizonnyal a kilencedik helyen maradnak, míg a Williams óriási csalódás egész évben, ami a pontszámukon is meglátszik: 20 futam – 7 pont. Tehát átlagban 3 futamonként tudtak 1 pontot szerezni…

Belépés