MotoGP Hírek - Rossi az élről bukott, Marquez győzött Sepangban

Készült: 2018.november.04 17:32 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Rossi az élről bukott, Marquez győzött Sepangban
Hiába vezetett a rajttól kezdve az olasz yamahás, négy körrel a vége előtt elcsúszott, így a mögötte hasonlóan remek tempót diktáló világbajnok örökölte meg az elsőséget. A dobogóra az utolsó körig csatázó Rins és Zarco állhatott még fel.
Marc Marquez büntetése után Johann Zarco indulhatott az első kockából a MotoGP eredetinél két órával korábbra hozott Malajziai Nagydíján. A startot Valentino Rossi kapta el a legjobban, az olasz könnyedén az élre állt, mögé Zarco és Jack Miller sorolt be. Marquez az első kör végén már a negyedik helyet is elvette Andrea Iannonétól, az utolsó kanyarban való megbillenésének pedig az ettől vélhetően kissé megijedő suzukis itta meg a levét, aki elcsúszása miatt idejekorán feladta a küzdelmet. Marquez ezt követően is folyamatosan lépdelt előre: előbb Millert, majd Zarcót is lenyomta – az ausztrál mellett egyébként Andrea Dovizioso és Dani Pedrosa, majd Alex Rins is elment.

Marquez eleinte Rossihoz is közeledett, a féltávhoz érve azonban egy másodperc fölé tornázta az előnyét a „Doktor”. Persze a repsolos sem hagyta magát, a futam utolsó harmadában tizedenként dolgozta le a hátrányát. Négy körrel a vége előtt aztán jött a dráma: a még akkor is hat tizeddel vezető Rossi elcsúszott az 1-es kanyarban, és bár vissza tudott még állni a versenybe, de nemcsak a győzelemről és a dobogóról, hanem a pontszerzésről is lemondhatott!

A vezetést megöröklő Marquez elsőségét pedig innentől már nem veszélyeztette semmi, kényelmes fölénnyel húzta be a győzelmet a hétszeres világbajnok, ezzel pedig a Honda is bebiztosította a konstruktőri elsőségét. A második helyért viszont az utolsó körig tartott a csata: Rins a hajrában csente el az ezüstérmet Zarcótól. A szokás szerint rosszul rajtoló Maverick Vinales a negyedik helyig zárkózott vissza, majd jött Pedrosa és a Ducatival roppant gyenge versenyt teljesítő Dovizioso, míg a top10-be Alvaro Bautista, Jack Miller, Danilo Petrucci és a hazai közönség előtt szereplő Hafizh Syahrin fért még be. Folytatás és zárás két hét múlva Valenciában.

Belépés