Moto2 Hírek - Dupla öröm a Sky VR46-nál: Marini futamot, Bagnaia vb-t nyert

Készült: 2018.november.04 17:30 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Moto2 hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Moto2 Hírek - Dupla öröm a Sky VR46-nál: Marini futamot, Bagnaia vb-t nyert
Már a rajt után az élre állt a fiatal olasz motoros, s onnantól nem is engedte ki a kezéből a vezetést, így Valentino Rossi féltestvére első győzelmét szerezte. Miguel Oliveira pedig hiába végzett fő riválisa előtt, a Sky VR46 versenyzője bebiztosította év végi elsőségét.
Alex Marquez várhatta a pole-ból a piros lámpák kialvását a Moto2-esek maláj versenyén, az első kanyarkombináció kavarodása után viszont már Luca Marini vezetett, míg mögé az egymással is kemény csatát vívó két vb-esélyes, Francesco Bagnaia és Miguel Oliveira zárkózott fel. Marquez egészen a kilencedik helyig csúszott vissza, de hamar elkezdte visszaszerezni a pozíciókat, kihasználva azt is, hogy Fabio Quartararo, Augusto Fernandez és Lorenzo Baldassarri egymással volt elfoglalva, Remy Gardner pedig épp a spanyollal csatázva bukott az utolsó kanyarban.

Oliveira végig tartotta Bagnaia tempóját, sőt a táv feléhez közeledve meg is előzte az olaszt, a portugál pedig megiramodott Marini után is, miközben a vb-éllovasra megérkezett Mattia Pasini, Marquez és Baldassarri is – Fernandez csak azért nem, mert kiesett, ráadásul hordágyon kellett elvinni a baleset helyszínéről. Az élen viszont hiába igyekezett Oliveira, nem tudta támadni Marinit, így Valentino Rossi féltestvére megszerezte első nagydíjsikerét. Bagnaia pedig megőrizte a harmadik helyét, így a Sky Racing VR46 másik motorosa pedig bebiztosította a világbajnoki címet! Mögötte Pasini, a nagy hajrát produkáló Quartararo, valamint Baldassarri, Marquez volt a további sorrend.

Belépés