• Moto3 Hírek
  • Moto3 Hírek - Martin a végén robbantott és győzelemmel világbajnok

Moto3 Hírek - Martin a végén robbantott és győzelemmel világbajnok

Készült: 2018.november.04 17:26 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Moto3 hírek, Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Moto3 Hírek - Martin a végén robbantott és győzelemmel világbajnok
Az utolsó négy körben tudta csak lerázni üldözőit, de végül fölényes győzelmet aratott a spanyol, aki Marco Bezzecchi ötödik helyének köszönhetően már most bebiztosította a vb-címet.
Idén immár tizedik alkalommal indulhatott a pole-ból Jorge Martin a Moto3-asok sepangi futamán, amelyre a napsütésnek köszönhetően néhány nedves foltot leszámítva már szinte teljesen felszáradt az aszfalt. A startot Marco Bezzecchi kapta el a legjobban, azonnal az élre is állt az olasz, míg Martin egészen az ötödik helyig csúszott vissza az első kör végére – a két vb-esélyes közé Tony Arbolino, Albert Arenas és Darryn Binder ékelődött be. A spanyol roppant óvatosan kezdett, további pozíciókat vesztve a nyolcadik helyen is haladt a gresinis a verseny elején – aztán viszont Bezzecchi is visszaesett, köszönhetően Binder egyik szokásos agresszív előzésének is.

Elsősorban Binder és Lorenzo Dalla Porta küzdött az első helyért, de aztán Bezzecchi is gyorsan visszazárkózott az élre, nyomában Aron Canettel. Hátrébb történt egy hármas bukás is: John McPhee, Alonso Lopez és Dennis Foggia ismerkedett meg egyszerre a sóderággyal. Féltávhoz közeledve aztán Martin is összeszedte magát, s az élre tört, majd komoly csatába bonyolódott legnagyobb riválisával, Bezzecchivel. Ezt kihasználva Canet vette át a vezetést, ám nem sokáig birtokolta ezt a pozíciót, ugyanis az 1-es kanyarban elcsúszott a spanyol. De még ezek után sem tudtak ellépni az esélyesek, többek között Binder, Dalla Porta és Tatsuki Suzuki is ott maradt velük az első bolyban.

Négy körrel a vége előtt aztán Martin eggyel magasabb fokozatba kapcsolt, s pillanatok alatt két másodperce lerázta üldözőit. A spanyol pedig már nem is lassított, így végül magabiztos előnnyel húzta be idei hetedik győzelmét – és mivel Bezzecchi végül az utolsó körös csata után csak ötödik lett, ezzel be is biztosította a világbajnoki címét! A dobogóra egyébként Dalla Porta és a szokás szerint a hajrában felzárkózó Enea Bastianini állhatott még fel, Bezzecchit pedig Albert Arenas fosztotta meg attól, hogy legalább matematikai esélye maradjon Valenciára. Fabio di Giannantonio, akinek szintén volt még sansza a futam előtt, hatodikként futott be.

Belépés