• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Ricciardo: „Befejeztem ezzel az autóval, átadom Gasly-nak”

Forma-1 Hírek - Ricciardo: „Befejeztem ezzel az autóval, átadom Gasly-nak”

Készült: 2018.október.29 11:00 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek

Forma-1 Hírek - Ricciardo: „Befejeztem ezzel az autóval, átadom Gasly-nak”
Daniel Ricciardo a végletekig elkeseredett és lassan 10 kiesésnél tart a szezonban a Red Bullal, miközben a csapattársa, Max Verstappen már messze előtte jár a pontok tekintetében.
Ha álomszerűen nem is, de jól és erősen kezdett Ricciardo a Red Bullal. Rövid időn belül kétszer is nyert, aminek a hatására a sajtóban már arról írtak, hogy a Ferrari versenyzője lesz.

Végül a Mercedes és a Ferrari sem tartott igényt a szolgálataira, így a Red Bull, a McLaren és a Renault ajánlatai közül kellett választania. Noha mindent kiharcolt magának, amit szeretett volna Milton Keynesben, kezdve azzal, hogy csak 2019-re hosszabbít, a Renault ajánlatát fogadta el.

Ricciardo az idény második felében mondhatni többet van a pálya szélén, mint magán az aszfaltcsíkon. Amerika után Mexikóban is kiesett, ahol jó esélye volt a dobogóra. A győzelmi esélyei hamar elszálltak, hiába indulhatott az élről. A rajtja rosszul sikerült, és Verstappen, valamint Hamilton is elment mellette.

Később felzárkózott, és úgy tűnt, hogy maga mögött tudja tartani Vettelt a második helyen. Nem sokkal később jött az újabb technikai hiba és a kiesés.

„Mit is mondhatnék erre… Erre már tényleg nem tudok mit mondani. Nagyon nehéz bármi olyat is mondanom, ami éreztetné azt, hogy mit érzek, vagy mi játszódik le bennem.”

„Soha nem könnyű feladnod egy versenyt, mert sokat készülsz rá. Idén sajnos túl sok alkalommal kerültem a pálya szélére, rajtam kívülálló okok miatt. Austin után őszintén bíztam abban, hogy ez egy más hétvége lehet itt Mexikóban, ahol nagyon jó esélyünk volt a győzelemre. Az időmérő edzést megnyertem, és ott voltunk az első sorban, mindkét autónkkal.”

„Nem tudom, hogy miért vagyok ilyen szerencsétlen. Nyilvánvalóan nem lettem volna maximálisan elégedett, ha csak dobogóra állok, és nem én nyerek, de így esélyem sem volt rá. Ez a helyzet sokkal rosszabb. Kiábrándító, ami velem történik, de senkit sem akarok hibáztatni. Talán később mindezt visszakapom majd. Remélem.”

„Nem tudom, hogy mi lesz az utolsó versenyeken... Papíron itt volt a legjobb esélyünk a győzelemre, és Maxnek sikerült is.”

Ricciardo olyannyira kiábrándult a technikából, hogy azt mondta, kész átadni a helyét az utolsó két versenyen Gaslynak, aki jövőre Verstappen csapattársa lesz.

„Rég volt egy olyan hétvégém, amikor minden rendben ment. A mostani remekül kezdődött, aztán… Nem tudom, hogy mi van az autóval. Átadom Gaslynak. Én befejeztem vele.” – tette hozzá rendkívül szomorúan Ricciardo.

Belépés