• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Red Bull: Verstappen és Ricciardo szabadon versenyezhet egymássa

Forma-1 Hírek - Red Bull: Verstappen és Ricciardo szabadon versenyezhet egymássa

Készült: 2018.október.28 14:42 Készítette: Lipták Melinda Írta: Gyémánt Péter Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Red Bull: Verstappen és Ricciardo szabadon versenyezhet egymássa
Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a Mexikói Nagydíj időmérő edzése után elégedetten nyilatkozott, mivel összeállt a Red Bull első sor.
Christian Horner a mexikói időmérőt követően Daniel Ricciardót méltatta, aki az egyenlő lehetőségek mellett meg tudta verni Max Verstappent.

„Elképesztő utolsó kört rakott oda Daniel, nagyjából a semmiből jött, de megcsinálta. Nagyon örülök neki, és elégedettséggel tölt el, hogy mindkét autónk az első sorból rajtolhat holnap – érdekes versenyre számítok.”

„Ugyanaz az autó, ugyanaz a lehetőség adott a két versenyzőnknek. Daniel végzett jobb munkát a Q3-ban, megérdemli a pole pozíciót. Holnap is kiváló munkát kell végeznünk. Nagyszerű autónk és nagyszerű pilótáink vannak, megfelelően össze kell raknunk a holnapi futamot, „csak” ennyi dolgunk maradt.”

„De honnan jött ez a kör? Elképesztő volt, egyszerűen tökéletes. A 2013-as Amerikai Nagydíj óta nem volt Red Bull első sor, fantasztikus, hogy ez ismét sikerült.”

A Red Bull sejtette, hogy erősek lesznek Mexikóban, ezért nagyon felkészültek, de nemcsak magukra, hanem a riválisaikra is koncentráltak.

„Rengeteg erőfeszítést tettünk bele ebbe a versenybe, mivel tudtuk, hogy a magasság miatt jó esélyeink lesznek Mexikóban. A Ferrarik és a Mercedesek nagyon erősek az egyenesekben, arra is koncentrálnunk kellett, hogy mik a riválisaink erősségei, ahelyett, hogy csak magunkra koncentráltunk volna.”

Horner elmondta, nincs csapatutasítás, szabadon versenyezhetnek egymás ellen a pilóták, de nem szabad őröltséget csinálniuk.

„Daniel és Max is nagyon akarta a pole pozíciót, és a futamgyőzelmet is meg akarják szerezni, ez lehet a veszélyforrás holnap. Mindketten a csapat tagjai, szabadon versenyezhetnek, de tiszta versenyt kell futniuk. Nem az első kanyarban kell megnyerni a versenyt, olyan stratégiát kell alkotnunk, amelynek a segítségével a Mercedes és a Ferrari előtt maradhatunk, tehát vigyáznunk kell az abroncsainkra, mivel tudjuk, mennyire kopnak ezen a pályán.”

„Tudjuk, hogy remek csapat vagyunk, remek pilótákkal, és az jövőre is így lesz, annak ellenére, hogy Daniel elhagyja a csapatot, és helyette Pierre Gasly csatlakozik. Ha kicsit több lóerőnk lesz jövőre, rendesen megnehezíthetjük a Ferrari és a Mercedes dolgát.”

Belépés