• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Bottast végül nem büntetik meg az Amerikai Nagydíjon, megtarthatja a harmadik rajthelyét

Forma-1 Hírek - Bottast végül nem büntetik meg az Amerikai Nagydíjon, megtarthatja a harmadik rajthelyét

Készült: 2018.október.21 08:18 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Bottast végül nem büntetik meg az Amerikai Nagydíjon, megtarthatja a harmadik rajthelyét
Esteban Oconhoz hasonlóan Valtteri Bottas is megtarthatja a rajthelyét az Amerikai Nagydíjon. A franciát és a finnt is vizsgálat alá helyezte az FIA az időmérőt követően.
Szombat este a Force India és a Mercedes versenyzője is "behívót" kapott a szövetségtől Austinban, miután úgy tűnt, hogy mindketten megsértették az FIA sportszabályzatának 27.4 cikkelyét, miszerint szükségtelenül lassan vezettek az időmérő edzés ideje alatt. Az eset közvetlen a Q3 leintése után történt.

Bottas a harmadik, Ocon a hatodik helyet szerezte meg az amerikai kvalifikáción, így volt miért izgulniuk.

Japánban Ocon amiatt kapott 3 helyes rajtbüntetést, mert a piros zászlós időszak alatt túl gyorsan hajtott. Ugyanezért büntették meg ezen a hétvégén Sebastian Vettelt, aki így csak az ötödik kockáról fog indulni a futamon.

A versenybírák a versenyzők meghallgatása, a videós felvételek és a telemetriás adatok elemzése után úgy döntöttek, hogy Bottast és Ocont sem büntetik meg. A hivatalos tájékoztatás szerint noha mindkét pilóta túllépte a meghatározott biztonsági időtartamot, nem voltak veszélyesek és más pilótát sem befolyásoltak hátrányosan, miközben nem hajtottak szükségtelenül lassan.

Vettel számára igen jól jött volna Bottas büntetése, amivel egy hellyel előrébb kerülhetett volna a rajtrácson, de ez nem fog megtörténni. Ha Hamilton nyer és Vettel harmadikként fut be, már azzal is bajnok.

Belépés