• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Räikkönen jó esélyt lát a győzelemre az Amerikai Nagydíjon

Forma-1 Hírek - Räikkönen jó esélyt lát a győzelemre az Amerikai Nagydíjon

Készült: 2018.október.21 08:16 Készítette: Lipták Melinda Írta: Hujber Dávid Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Räikkönen jó esélyt lát a győzelemre az Amerikai Nagydíjon
Kimi Räikkönen a második helyről fog rajtolni Austinban, ráadásul a leglágyabb keverékkel, szemben a Mercedesszel.
2007 Forma-1 bajnoka szintén közel volt ahhoz, hogy megszerezze az első rajtkockát szombaton az amerikai időmérő edzésen. Végül ismét Lewis Hamilton lett a befutó a Mercedesszel, de a korábbi hétvégékkel ellentétben a britnek most nagyon meg kellett izzadnia ezért az eredményért.

Sebastian Vettel 3 helyes rajtbüntetésével a finn „Jégember” is előrébb lép egyet a sorban, így közvetlen Hamilton mögött lesz a startnál, ultralágy gumikon. A Ferrari taktikája az lehet, hogy a jövőre már a Saubernél versenyző pilóta megelőzze, majd a csapattársának feltartsa a Mercedes versenyzőjét.

„Ez egy jobb időmérő edzés volt számunkra, még akkor is, ha nem mi voltunk a leggyorsabbak. Ha megnézzük Seb idejét, az csak egy hajszállal volt lassabb a legjobb időhöz képest és én is közel voltam. Ez előrelépést jelent a korábbi hétvégékhez képest, amiken küszködtünk. Mindez jól látható volt.” – nyilatkozta Räikkönen.

„Összességében nagyon elégedettek vagyunk a tempóval, mert többé-kevésbé hozni tudtuk azt, amit várunk magunktól. Mint mondtam, megtettünk egy lépést előre, és bizonyítottuk azt, hogy a csomagunk még mindig versenyképes. A helyzetünk továbbra sem könnyű, de folytatjuk a harcot, mert a lehetőség adott.”

„Nyilvánvalóan maga a hétvégére való felkészülés nem volt túl ideális, mert pénteken végig esett az eső, így csak egy 60 perces szabadedzésünk volt arra, hogy készen álljunk az időmérőre és a versenyre. Ez nem olyan egyszerű, de jó munkát végeztünk. A java azonban csak most jön. A verseny kicsit lutri lehet a gumik szempontjából a kevés teszt miatt, de ebből akár még jól is kijöhetünk.”

„Tekintve a többieket körülöttem, egy eltérő taktikával fogok rajtolni. Az ultralágy gumik már a rajtnál is segíthetnek, akárcsak az első etapban. Egyelőre nem mondhatjuk biztosra, hogy ez nagyobb előnyt fog jelenteni. Majd meglátjuk, hogy mi történik, de szerintem jók az esélyeink.”

Belépés