• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Hamilton szerint Schumacher biztos az F1-ben fog landolni

Forma-1 Hírek - Hamilton szerint Schumacher biztos az F1-ben fog landolni

Készült: 2018.október.19 17:16 Készítette: Lipták Melinda Írta: Zajos Klára Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Hamilton szerint Schumacher biztos az F1-ben fog landolni
Lewis Hamilton 100%-ban biztos benne, hogy Mick Schumacher, a hétszeres F1-es bajnok fia egy nap bemutatkozik a királykategóriában.
Mick Schumacher a múlt hétvégén szerezte meg az F3-as bajnoki címet - ez az első bajnoki sikere az utánpótlás-kategóriákban, hiszen eddig második lett az olasz és a német F4-ben.

Hamilton szerint a 19 éves német tehetség vállára nem nehezedik túl nagy nyomás, még úgy sem, hogy az F1 történetének legsikeresebb versenyzője az édesapja.

"Nem hinném, hogy ez akadályt jelentene a számára." - mondta Hamilton az Amerikai GP sajtótájékoztatóján - "100%, hogy a Forma-1-be visszatér egy Schumacher: részben a név miatt, részben amiatt, mert jó munkát végez."

Schumacher versenykarriere azt követően kezdődött, hogy édesapja 2013-ban súlyos síbalesetet szenvedett. Mick 14 éves volt, mikor Michael megsérült, és abban az évben második lett a gokart európai és világbajnokságon, majd ezt követően, 2015-ben lépett elő az együléses kategóriába.

Schumacher első F3-as évében, 2017-ben alulteljesített, és 12. lett egyetlen egy dobogós helyezéssel, míg másodévesként komoly előrelépést ért el.

Megszerezte a bajnoki címet, miután a 15-ből nyolc győzelmet szerzett - így egyértelműen meglépett a Red Bull tehetsége, Dan Ticktum elől.

Hamilton hozzátette: "Nyilvánvalóan nagyon tehetséges, ahogy az apja is, vagy ott van Keke és Nico Rosberg példája - vagy majd, mikor Fernandónak lesz gyereke, akkor biztos vagyok benne, hogy egy Alonso is visszatér majd!"

"Még ha nekem is lesz gyerekem, aki versenyezni szeretne... ha nem is lesz jó, a neve miatt bejuthat majd a Forma-1-be."

"Schumacher ellenben nagyon jó munkát végez, egy valóban nagyszerű srác. Eljött néhány F1-es nagydíjra is, és tavaly néhány versenyen a csapat tagja volt."

"Olyan nagyszerű tehetség, mint az apja is, szóval nem hinném, hogy ez akadályozná. Szerintem nagyszerű lenne a sport számára, ha bemutatkozhatna."

Schumacher az F3-ban Mercedes-erőforrásokkal versenyzett, illetve az édesapja is három évet az ezüstnyilakkal töltött 2010 és 2012 között, vagyis a család és a márka között különleges a kapcsolat.

Azonban Schumacher, aki a következő szezonban az F2-ben folytathatja, egyelőre egy F1-es utánpótlás programnak sem a tagja.

Egyébként apja korábbi csapata, a Ferrari is egyértelművé tette, hogy a jövőben szívesen dolgozna a fiatallal.

Alonso mindössze annyit tett hozzá, hogy bár személyesen nem ismeri az ifjabb Schumachert, az eddig elért eredményei magukért beszélnek.

"Csak kívülállóként látom az eredményeit, de egy nagyszerű tehetség, és jót tesz majd a sportnak, ha egy hangzatos név feltűnik a rajtrácson. Meglátjuk, mit hoz a jövő. Nem szabad extra nyomást helyezni rá, hiszen biztos vagyok benne, hogy már most is nagy a teher a vállán. Az idő majd eldönti.

Belépés