• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Ocon, Kubica és Szirotkin küzd meg a Williams utolsó üléséért?

Forma-1 Hírek - Ocon, Kubica és Szirotkin küzd meg a Williams utolsó üléséért?

Készült: 2018.október.15 08:22 Készítette: Lipták Melinda Írta: Hujber Dávid Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Ocon, Kubica és Szirotkin küzd meg a Williams utolsó üléséért?
Claire Williams, a Williams főnöke egy nagyon rövid listáról beszélt, amin elmondása szerint Esteban Ocon is rajta szerepel.
Több, mint érdekes, ami a Williams háza táján zajlik. Az év végén a Stroll-család és a főtámogató Martini is távozik. Ez nagyon nagy pénzkiesést jelent számukra, akárcsak az, hogy a mezőny végén tanyáznak. Mondanunk sem kell, a szponzorok nem tolonganak a legendás istállónál, mely legutóbb 1997-ben volt bajnok Jacques Villeneuve vezetésével.

Tekintve azt, hogy George Rusell nem egy milliárdos üzletember fia, és független attól, hogy a GP3 után hamarosan az F2-ben is felérhet a csúcsra, nagyon furcsa a szerződtetése Grove-ban. A Mercedes juniorja az F1-es teszteken is remek teljesítményt nyújtott a gyári világbajnok gárda és a Force India színeiben, de a mögötte álló vezetőség korábban azt mondta, miután számukra kereskedelmileg nem éri meg, egyik tehetségüket sem fizetik be az F1-ben.

Nos, a Williams nem engedheti meg magának azt, hogy „csak úgy” alkalmazzon egy újonc versenyzőt, legyen az bármekkora tehetség, ha nincs mögötte sok millió euró. Hivatalos információ nincs az üzletről, ami ráadásul több esztendőre szól. Lehetséges, hogy ez már a Mercedes „B” csapatának a felvezetése?

Ha a másik ülést mégis Ocon fogja kapni, akkor ez erősen borítékolhatóvá válhat. A francia esetében azonban még mindig több esély van arra, hogy a Force Indiánál marad tartalékként, és 2020-ban megkapja Valtteri Bottas helyét, és ha egy nap Lewis Hamilton visszavonul, valamint addig Russell kellően bizonyít, összeállhat a nagyon erős „junior-duó”.

A Williams főnöke a Sky kérdésére azt mondta, „őrültek” lennének, ha nem gondolkoznának el Ocon szerződtetésén, aki a rövid listájukon szerepel, csakúgy, mint Szirotkin és Kubica. Valószínűleg ezen három név közül választ majd a főnökség, függően attól, hogy milyenek a feltételek a pilóták mögött.

Claire Williams a Sky-nak adott nyilatkozatában hozzátette, még mindig sok munkájuk van az értékelést illetően, de a listájuk valóban rövid, és nagyon örülnek az azon szereplő neveknek, akik esélyesek. Williams egyértelműen kijelentette, hogy Ocon az egyik versenyző a listáról és már nincs sok időre szükségük ahhoz, hogy meghozzák a végleges döntésüket.

Williams hozzátette, Russell esetében kizárólag a tehetség játszott szerepet. „Ez az, amire a csapatnak szüksége van, és ez az az üzenet, ami bennünket is jellemez. Szükségünk van valakire, akire építhetjük a csapatot. Szükségünk van egy olyan erőre, akivel ezt megtehetjük. És Geroge számunkra ez a versenyző. Egy olyan embert akartunk, aki éveken át velünk lesz, és a csapatot vezetheti. Ez nagy szerepet játszott a döntésünkben.”

„Nagyon izgalmas számunkra, hogy egy újabb tehetséget hozhatunk a Williamshez. És Jenson (Button) óta George az első brit pilóta, aki itt lehet velünk. A versenyzői pedigréje pedig önmagáért beszél. Az F1 számára is izgalmas egy újabb fiatal tehetséget a fedélzeten látni. George a következő években a sportunk szupersztárja lehet.”

Belépés