• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Ferrari: Olyan domináns autót akarunk, amely megengedi, hogy hibázzunk

Forma-1 Hírek - Ferrari: Olyan domináns autót akarunk, amely megengedi, hogy hibázzunk

Készült: 2018.október.15 07:52 Készítette: Lipták Melinda Írta: Gyémánt Péter Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Ferrari: Olyan domináns autót akarunk, amely megengedi, hogy hibázzunk
A Ferrari csapatfőnöke elmondta, domináns autót akarnak, amellyel akkor sem kerülnek bajba, ha becsúszik néhány egyéni hiba.
Az utóbbi néhány versenyen a Ferrari nem tudta csökkenteni a hátrányát a Mercedesszel szemben, ezért mindkét pontversenyben már-már behozhatatlan hátrányra tettek szert. Az olasz istálló csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene megvédte a csapatát.

„Sokat beszélnek a versenyzők teljesítményéről. Évekkel ezelőtt Sebastian 31 pontos hátrányban volt 6 futammal a szezon vége előtt, majd bámulatos hajrát produkált. Abban az évben ez is belefért. Ennek tudatában teljesen normális, hogy más lelki állapotban van most, mint Hamilton. Ezzel nem akarom elvenni Hamilton érdemeit, hiszen ő egy kiváló versenyző. Csak arra gondolok, hogy amikor üldözöl valakit, megeshet, hogy rosszabb lesz a hangulatod, ebből pedig az profitálhat, akit üldözöl. De ez benne van a sportban.” – magyarázta a csapatfőnök.

Arrivabene ezenkívül próbálta eloszlatni a találgatásokat, hogy milyen a Ferrari csapatán belüli hangulat.

„A riválisaink jól járnak azzal, ha azt terjesztik, hogy nem jó nálunk a hangulat, vagy a csapaton belül ellentétek vannak. Amikor egy rivális elkezd félni, mindent bevetnek az ellenfelük ellen.”

Az olasz azt is elmondta, hogy a 2002-es vagy a 2004-es kocsihoz hasonlóan, egy nagyon domináns autót akarnak építeni.

„Ahhoz, hogy valami nagy dolgot tudj elérni, kell egy elérendő cél. Nekünk az, hogy egy domináns autót készítsünk. Ez a múltban már többször is sikerült a Ferrarinak, tehát ugyanolyan jónak, vagy talán még jobbnak kell lennünk, mint ők voltak. Az ideális autó annak a felvázolására, hogy mit szeretnénk elérni, a 2002-es vagy a 2004-es Ferrari a legalkalmasabb, ami megengedte, hogy hibázzon a pilóta vagy a csapat.”

„Keményen kell dolgoznunk, mindannyian ugyanabba az irányba kell haladnunk, hogy elérjük ezt a célunkat. Mert ha van egy domináns autód, ami megengedi, hogy hibázz, az az egész csapatot önbizalommal ruházza fel. Ugyanis teljesen más a gondolkodásod, amikor 60-70-80 pontos előnyben vagy a többiekkel szemben.” – zárta Arrivabene.

Belépés