MotoGP Hírek - Marquez óriási csatában győzte le Doviziosót, dobogón a Yamaha

Készült: 2018.október.07 23:37 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race.hu

MotoGP Hírek - Marquez óriási csatában győzte le Doviziosót, dobogón a Yamaha
Az utolsó kanyarban dőlt el a győzelem sorsa az első Thaiföldi Nagydíjon, ám ezúttal a korábbi hasonló versenyekkel ellentétben a repsolos spanyol került ki győztesen a két klasszis párharcából. Maverick Vinales harmadik hellyel törte meg a hangvillások rossz sorozatát.
Marc Marquez indulhatott a pole-ból a MotoGP történetének első Thaiföldi Nagydíján, amelyen Aleix Espargarót leszámítva mindenki a kemény keverékű hátsó gumit választotta – az apriliás ráadásul a lágyra tette a voksát –, de elöl is csupán néhányan döntöttek a közepes opció mellett. Marquez a start után is megőrizte a vezetést Valentino Rossi előtt, ahogy Andrea Dovizioso is maradt a harmadik egy rövid, Cal Crutchlow elleni csatát követően – Maverick Vinalesszel kiegészülve az első ötös hamar elszakadt kissé az üldözőktől.

Az ötödik körben jártunk, amikor Rossi megelőzte Marquezt, aki mellett nem sokkal később Dovizioso is elment. A ducatis néhány kör elteltével yamahás honfitársát is lenyomta, egyúttal Marquez is követte, így a „Doktor” visszacsúszott a harmadik pozícióba – a tempó viszont olyannyira nem volt nagy, hogy az Alex Rins, Dani Pedrosa, Johann Zarco trió is ott loholt az élboly közelében.

Tíz körrel a vége előtt aztán fokozódott a tempó, amelynek köszönhetően a Dovizioso, Marquez, Rossi, Vinales négyes végleg ellépett a többiektől – Pedrosa próbálta még tartani velük a lépést, a spanyol azonban bukott, így kiszállt a küzdelemből. Vinales viszont olyannyira formába lendült, hogy levadászta Rossit, és a nyomába eredt az éllovas duónak. Négy kör volt még hátra, amikor Marquez először támadásba lendült, olasz ellenfele azonban visszaelőzte, s ezt még többször eljátszottak a pálya több pontján, így Vinales is a sarkukban tudott maradni.

Az utolsó körnek Dovizioso vágott neki az élen, Marquez azonban sikeres előzést tudott bemutatni ellene, s bár az olasz még bepróbálkozott az utolsó kanyarban, ezúttal a hondás csinálta meg azt, amit korábban háromszor ellenfele, így a vb-éllovas nyerte a burirami versenyt. Mögöttük a két Yamaha is majdnem ütközött, de Vinales bejött harmadiknak, Rossi pedig negyediknek. Zarco lett végül az ötödik, megelőzve Rinst, az első tízet pedig Crutchlow, Bautista, Petrucci és Miller tette teljessé. Folytatás két hét múlva Motegiben.

Belépés