Moto2 Hírek - Kettős győzelem a Sky Racingnél, Bagnaia növelte előnyét

Készült: 2018.október.07 23:35 Készítette: Lipták Melinda Írta: Krizsa Gergő Kategória: Motoros Hírek, Moto2 hírek, Motogp hírek Forrás P1race.hu

Moto2 Hírek - Kettős győzelem a Sky Racingnél, Bagnaia növelte előnyét
Az olasz versenyző komoly csatákba bonyolódott Miguel Oliveirával és Brad Binderrel, de végül simán behúzta a thaiföldi futamot, míg csapattársa az utolsó körökben vadászta le a két KTM-est.
A középső géposztály futamával folyatódott a vasárnapi program Buriramban. Az első sorból Lorenzo Baldassarri, Alex Marquez és Luca Marini rajtolt, míg a bajnoki éllovasok, Miguel Oliveira és Francesco Bagnaia, ezúttal az ötödik és a hatodik helyről kezdték meg a versenyt. A portugál célja természetesen a 19 pontos hátránya csökkentése volt.

A rajtnál Baldassarri könnyen megtartotta a vezetést a rajtnál, miközben hátul Joan Mir, Marcel Schrötter, Augusto Fernandez, Jorge Navarro, Stefano Manzi ás Steven Odendaal. Az első három közülük együtt estek el, míg a többiek külön-külön. Ezután Bagnaia átvette a vezetést, de a két KTM-es versenyző is megelőzte Baldassarrit.

A következő körökben komoly csata alakult ki a két bajnoki rivális között a és többször is helyet cserélt Oliveira és Bagnaia. A negyedik helyről eközben elesett Alex Marquez és a pole-ból indulo Lorenzo Baldassarri is bukott, így a thaiföldi pálya szedte továbbra is az áldozatait.

15 körrel a leintés előtt Oliveira, Bagnaia, Binder, Quartararo és Marini voltak a top5-ben. A két bajnoki rivális ekkor mát többször is összekoccant. Bagnaia megpróbált elszakadni a többiektől, miközben csapattársa és a jövőre már a MotoGP-bn versenyző francia megpróbáltak felzárkózni az élen álló trióra.

Az utolsó körökben Marini gyorsult fel és meg is előzte Bindert és az utolsó körben hibázó Oliveirát is. Bagnaia végül simán behúzta a futamot és idei hetedik győzelmével az előnye összetettben már 28 pont. Mögötte a csapattárs Marini és a KTM-es Oliveira értek fel a dobogóra.

Belépés