• Moto3 Hírek
  • Moto3 Hírek - Di Giannantonio nyert, Bezzecchit az utolsó kanyarban ütötték ki

Moto3 Hírek - Di Giannantonio nyert, Bezzecchit az utolsó kanyarban ütötték ki

Készült: 2018.október.07 23:30 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Moto3 hírek, Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race.hu

Moto3 Hírek - Di Giannantonio nyert, Bezzecchit az utolsó kanyarban ütötték ki
Őrült és drámai futammal avatták fel a Moto3-asok a burirami pályát, ahol a Gresini duplán örülhetett, hiszen olasz versenyzőjük győzött, míg Jorge Martin kézsérülése ellenére negyedik lett, s fő riválisa nullázásával megduplázta előnyét a vb-tabellán.
Magyar idő szerint rajtolt el a Moto3-asok Thaiföldi Nagydíja, amelynek Marco Bezzecchi vághatott neki a pole-ból, míg Jorge Martin esetén az indulás is kérdéses volt, a spanyolnak ugyanis elmondása szerint egész hétvégén hiányzik az erő a sérült kezéből, de végül a vb-éllovas is elfoglalta a helyét a 13. rajtkockában. Bezzecchi a start után is megtartotta a vezetést, de óriási harc alakult ki mögötte: különösen Darryn Binder mutatott be agresszív manővereket, amelyek azonban megbosszulták a magukat, a dél-afrikai ugyanis elesett, magával sodorva Albert Arenast is.

Martin mindeközben a pontszerzőzónából is kicsúszott az elején, a számos bukásnak köszönhetően került csak oda vissza – példának okáért Niccolo Antonelli és Tatsuki Suzuki is kihullott –, aztán önerőből is megkezdte a felzárkózást. Szüksége is volt rá, hiszen bár Bezzecchit többek között Lorenzo Dalla Porta, Fabio di Giannantonio és Ayumu Sasaki is szorongatta, a vb-aspiráns olasz rendre ott volt az élen.

Még féltávnál is egy több mint tíz motorosból álló boly haladt együtt az élen, amelynek a fentieken kívül Dennis Foggia, Jaume Masia és a felzárkózó Martin is részese volt. Ráadásul nem is csak vonatoztak, hanem komoly adok-kapok ment – amelyből aztán a két japán, Sasaki és Masaki fél kör különbséggel szállt ki, utóbbi esésében Martin is besegített, az incidenst a felügyelőség is vizsgálni kezdte.

Az utolsó körökre Bezzecchi vezetésével fordult a mezőny, de még ekkor is nyolc-tíz versenyző motorozott egymás nyakán. A dráma aztán az utolsó kanyarban jött: Enea Bastianini csúszott el, magával sodorva Bezzecchit is! A futamot a már korábban élre álló Fabio di Giannantonio nyerte Lorenzo Dalla Porta és Dennis Foggia előtt, míg Martin végül a parádés negyedik helyen futott be – ezzel pedig 13 ponttal még növelte is előnyét a nullázó Bezzecchi előtt, azaz immár 26 egységnyi a különbség közöttük.

Belépés