• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Ricciardo nem is reménykedett a negyedik helyben

Forma-1 Hírek - Ricciardo nem is reménykedett a negyedik helyben

Készült: 2018.október.07 13:16 Készítette: Lipták Melinda Írta: Zajos Klára Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Ricciardo nem is reménykedett a negyedik helyben
Daniel Ricciardo a 15. rajthelyről nem tudta, mire számíthat, ugyanis a negyedik helyet túl optimistának tartotta.
Daniel Ricciardo egy nagyszerű Japán Nagydíjat futott, hiszen az ausztrál a 15. helyről rajtolt, majd a versenyen feljött a negyedik pozícióig. Nem csoda, hogy a szurkolók őt választották a nap versenyzőjének is.

"Ha mindent figyelembe veszünk, azt is, hogy honnan rajtoltam, nem tudtam, ma meddig juthatok. Tudtam, hogy néhány autót megelőzhetek, de azt hittem, a negyedik hely túl optimista." - mondta a Red Bull versenyzője a Sky Sports F1-nak.

"Ha a büntetésekkel a mezőny végéről rajtolunk, akkor a negyedik hely reális cél, de még a főnököm is azt gondolta, ma a negyedik hely rendkívül optimista elvárás."

A futam alatt az ausztrálnak ismét meggyűlt a baja a technikával, melyről a leintést követően bővebben is beszélt. "Kopogásként írnám le, de nem tudom, pontosan mi volt - hatodik fokozatban jött elő, az autó eléggé hezitált, majd jött egy rúgás. Nem tudom, hogy a váltó volt-e vagy sem, de kemény volt, és nem is hangzott jól, szóval biztosra akartam menni, hogy az autó nem sérült meg."

"A lágy rendben volt. Bebiztosítottam a negyedik helyet Kimi mögött. Nem is számítottam rá, hogy a pályán ma ilyen sokat előzhetek, szóval ez mosolyra késztet..."

Belépés