• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Vettel: gyorsabb voltam, előzni akartam, de Verstappen nem hagyott helyet

Forma-1 Hírek - Vettel: gyorsabb voltam, előzni akartam, de Verstappen nem hagyott helyet

Készült: 2018.október.07 13:13 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Vettel: gyorsabb voltam, előzni akartam, de Verstappen nem hagyott helyet
Sebastian Vettel szerint minden adott volt ahhoz, hogy sikeresen megelőzze Max Verstappent, de a holland versenyző szokásához híven nem hagyott elég helyet a másik félnek. A négyszeres világbajnok tudja, nagyon nehéz helyzetbe kerültek a címet illetően.
Hamilton előnye 67 pontra ugrott a japán verseny után, Vettel csak a hatodik helyen ért be, míg riválisa nyerni tudott. A németnek a mezőny végéről kellett előrejönnie, köszönhetően a sikertelen manővernek Verstappen ellenében.

„Nyomtam neki, hogy megelőzzem (Verstappent), de nem voltam kétségbe esve, hogy elmenjek mellette”- mondta a német a Skynak. „Tudtam, hogy büntetést kapott, de úgy éreztem, gyorsabbak vagyunk, majd az egyenesben töltötte az akkumulátort, én pedig felzárkóztam, jól sikerült a kanyarkijárat, és persze az SC is segített, hogy közelebb legyek. Ott volt a rés, de amint meglátott, védekezett. Belül voltam, de amint észreveszi, hogy valaki mellette van vagy közel van, akkor megpróbál lenyomni, amit nem kellene. Nézzék meg Kimi esetét; letaszítja a pályáról, és ha Kimi ment volna tovább, akkor ütköznek. De nincs mindig rendben az, hogy a másik srácnak kell mozdulnia. Mindnyájan versenyzünk, a futam hosszú, adott volt egy rés, különben nem tettem volna. Probléma nélkül mentem át az egész mezőnyön – olykor szorosabb volt, máskor pedig nagyobb volt a rés. Normális, ha néha szoros a dolog, de mindig helyet kell hagynod. Összeértünk…”

Lehet, a jövőben kétszer is meggondolja, hogy bemenjen Verstappen mellé, pláne akkor, ha a címért van harcban.

„Őt is megkérdezik arról, hogy gondolja meg kétszer, hogyan védekezik?”- tette fel a kérdést. „Ez része a versenyzésnek; ne értsen félre, és nem bántam meg a manővert. Tekintettel a végkimenetelre, máshogy csinálnám, de utólag mindig könnyű. Gyorsabb voltam, az akkumulátorom besegített, megcsináltam volna a kanyart. Egymás mellett voltunk, de nem adott elég helyet, összeértünk.”

Tisztában van vele, hogy nagyon nehéz helyzetbe kerültek a pontok tekintetében. „Valószínűleg ez most a legkeményebb… Nem is tudom. Inspiráló, amikor bemegyek a garázsba, és mindenki fel van tüzelve, lelkes. Ez határozottan segít. Ezek nem voltak a legkönnyebb hetek, de a csapat nem roppant meg – annak ellenére sem, milyenek voltak az elmúlt hetek. Tudjuk, hogy innen nehéz lesz, de nincs mit veszítenünk. Mindent beleadunk, és még akad pár fontos dolog, amit meg lehet érteni a kocsin. Mindent beleadunk a küzdelem során, nézzük meg, mit tartogatnak a következő versenyek. Nem gondolom, hogy ennél nagyobbra nőhet”- mondta a hátrányról.

Christian Horner szerint egyértelmű, hogy Vettel rontotta el, nem kellett volna vállalnia az előzést.

„Ami engem illet, szerintem versenybaleset volt”- mondta Horner. „Kicsit későn kezdte meg, és nyilvánvaló, hogy opportunista volt. Tudhatják, Max esetében áll, hogy sosem fog egyetlen centit sem adni. Ma sokba került Sebastiannak. Határozottan az utolsó pillanatban tette, és sajnos valószínűleg ezzel véget ért a bajnokság Sebastian számára.”

Belépés