• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Bottas tette a dolgát, és Suzukában is behozta az autót a második helyen

Forma-1 Hírek - Bottas tette a dolgát, és Suzukában is behozta az autót a második helyen

Készült: 2018.október.07 13:10 Készítette: Lipták Melinda Írta: Zajos Klára Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Bottas tette a dolgát, és Suzukában is behozta az autót a második helyen
Valtteri Bottas tisztában van vele, hogy az Orosz GP után a Japán Nagydíjon sem harcolhatott a győzelemért, vagyis a finn egyszerűen csak követte a csapattársát.
Valtteri Bottas nem is támadta Lewis Hamiltont, hiszen az Orosz Nagydíjon egyértelművé vált a számára, amíg nem biztosítják be a két bajnoki címet, addig az a dolga, hogy csapatjátékos legyen.

"Szerintem tegnap jött el a döntő pillanat, és amint elrajtoltunk, tudtam, hogyan alakul majd a futam. Ma az volt a dolgom, hogy az autót a második helyen hazahozzam. Nem pánikoltam. Kívülről talán keményebbnek tűnt Max ellen, mint amilyen valójában volt. A végén maradt még bennem egy kicsi. Az abroncsaim egy kicsit hólyagosodtak, de nem aggódtam túlságosan." - mondta a Mercedes finnje a Sky Sports F1 előtt.

"A szezon szinte minden versenyén sokat kell foglalkoznunk az autó menedzselésével, és az utolsó néhány alkalommal meggyűlt a bajunk a hólyagosodással. Amikor elérünk egy bizonyos hőmérsékletet, akkor tudjuk, hogy egy ponton eljön ez a jelenség, vagyis ilyenkor megpróbáljuk nem átlépni ezt a határt, és menedzselni a helyzetet."

"Néhány helyszínen - ahogy ma is - amikor felforrósodik, akkor elég nehéz helyzetbe kerülünk, és néha olyan érzés, mintha körbecsúszkálnánk a pályán, ami nem ideális. Ezekben az autókban pedig olyan nagy lenne a potenciál, és ilyenkor arra gondolok, ha ma mindenki csak egyszer állt volna ki, és padlógázon nyomta volna, akkor élvezetesebb lett volna, de most mindenki ezzel küszködik. Az autók gyorsabbak, mint valaha. Néhány héttel ezelőtt teszteltem a jövő évi abroncsokat, és biztos vagyok benne, hogy azokkal lehet majd nyomni, vagyis remélhetőleg jövőre egy kicsit jobb lesz."

"Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy a Red Bull jelentett számunkra kihívást, nem pedig a Ferrari, hiszen a Red Bullnak nincs ugyanolyan tempója. Meg kell nyernünk ezt a címet és a konstruktőri bajnokságot. Mivel én nem lehetek bajnok, így remélem Lewis nyer - inkább előbb, mint utóbb."

Belépés