MotoGP Hírek - Lorenzo: „Marquez tönkretette a versenyemet és a lábamat”

Készült: 2018.szeptember.23 19:12 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race.hu

MotoGP Hírek - Lorenzo: „Marquez tönkretette a versenyemet és a lábamat”
Az első kanyarban kieső spanyol szerint jövő évi csapattársa tehet a bukásáról, ugyanis az ő agresszív előzési kísérlete miatt kényszerült a pálya poros részére, ahol aztán elúszott a Ducati hátulja.
Hiába indult a pole-pozícióból Jorge Lorenzo, nem sokáig tartott számára az Aragóniai Nagydíj: a spanyol versenyző már az első kanyar kijáratán elesett, a baleset helyszínéről ráadásul hordágyon kellett elszállítani. Paolo Ciabatti, a Ducati sportigazgatója szerint az orvosok arra jutottak, hogy az ötszörös világbajnok kificamította a bal nagylábujját, a második ujj pedig el is törött ugyanott. Emiatt kérdéses az is, hogy Lorenzo ott lehet-e a burirami futamon két hét múlva – az orvosok tíz nap gyógyulási időt jósoltak –, de sokkal érdekesebb, hogy a történtekért Marc Marquezt tette felelőssé:

„Kívülről úgy tűnt, túl gyorsan mentem be a kanyarba és túlságosan bedőltem, túl szélesen fordultam, így rákerültem a poros részre, ezért buktam” – magyarázta Lorenzo a Crash.net hasábjain. „Viszont az alapján, amit én éreztem, a normális íven mentem be a kanyarba, ahogy az eddigi hét évem során is Aragónban. De láttam, hogy Marc rendkívül agresszíven érkezik a belső íven és nem fogja tudni bevenni a kanyart, hiszen látható is, hogy a rázókövön túl, a zöld részig kisodródott.”

„Amikor láttam, hogy ott van, nem hagyta, hogy rendesen beforduljak, így nem volt más választásom, mint kimenni a poros részre. És mivel már eleve szélesen mentünk, és a többiek is érkeztek, én pedig nem akartam öt-hat helyet veszíteni, gázt kellett adnom. Természetesen nem számítottam rá, hogy így meg fog csúszni a motor hátuljára, különben inkább egyenesen kivezettem volna a motort. De nem volt más opcióm, és míg Misanóban teljesen az én hibám volt a bukás, ezúttal Marc tönkretette a versenyemet és a lábamat is. Tönkretette a motoromat, a győzelmi esélyemet és lehet, hogy a thaiföldi futamomat is.”

„Nem fogok emiatt a versenyirányításhoz menni, de ami a leginkább bosszant ebben, hogy kívülről mindenki azt hiszi, azért estem el, mert túlságosan bedőltem a pálya poros részén és az én hibám volt. De nem ez volt a helyzet, és ezt Marc is tudja: ez egy blokkolós előzés, ahol nem volt más választásom. Nyilván nem tilos az ilyen, de van egy megállapodás közöttünk, hogy nem csinálunk ilyet. Csak nem mindenki tartja ezt be. Nem szeretek változtatni a stílusomon, de úgy tűnik, a jövőben kénytelen leszek néhány versenyző ellen…”

Belépés