Moto3 Hírek - Martin rajt-cél győzelmet aratott Aragónban

Készült: 2018.szeptember.23 18:54 Készítette: Lipták Melinda Írta: Szegedy Loretta Kategória: Motoros Hírek Forrás P1race.hu

Moto3 Hírek - Martin rajt-cél győzelmet aratott Aragónban
Jorge Martin óriási versenyzéssel, kétséget sem hagyva nyerte meg a spanyol versenyt. Marco Bezzecchi minimalizálta a pontveszteséget az éllovassal szemben azzal, hogy második lett. Enea Bastianini fért még fel a dobogóra.
A bajnokság második helyén álló Marco Bezzecchi tizenkét rajthelyes büntetés miatt csak a tizennyolcadik pozícióból indulhatott. Jorge Martin a pole-ból gyönyörűen kapta el a rajtot és máris egy kisebb előnyt motorozott ki a többiekkel szemben. Di Giannantonio feljött a második helyre, Bezzecchi pedig már a 10. pozíciót foglalta el. Miközben Martin másfél másodperccel vezetett a mezőny előtt, olasz ellenfele megfutotta a leggyorsabb kört és már kilencedikként rögzítették.

Alig két kör alatt közel duplájára növelte a különbséget a vezető spanyol, mögötte azonban fantasztikus harcokat láthattunk. Ennek következtében Bezzecchi fellépett a dobogó alsó fokára, néhány kanyarral később pedig már a második helyen haladt. Az olasz ma vért ivott! Nem szabad szem elől veszítenie Jorge Martint, mert jelenleg is a spanyol motoros vezeti a bajnokságot. Több, mint négy másodperces előnnyel fordult a mezőny az utolsó tíz körre, amikor Bastianini lépett elő első üldözőnek, Bezzecchi, Ramirez és Di Giannantonio szorosan követte.

Bezzecchi hibázott és visszaesett a nyolcadik helyre, Aron Canet pedig kénytelen volt feladni a versenyt, visszagurult a bokszba. Folyamatosan változott Martin mögött a sorrend hat körrel a vége előtt. Bezzecchi ismét visszakapaszkodott a második pozícióba és kimotorozott egy kis előnyt a többiekkel szemben. Antonelli, majd egy-két kanyarral később Rodrigo is eldobta a motort. Az utolsó körben már nem nagyon változott a sorrend, így Martin nyert, Bezzecchi a második és Bastianini a harmadik.

Belépés