Moto3 Hírek - Martin a legvégén robbantva döntötte meg Gresini pole-rekordját

Készült: 2018.szeptember.22 19:11 Készítette: Lipták Melinda Írta: Szegedy Loretta Kategória: Moto3 hírek, Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race.hu

Moto3 Hírek - Martin a legvégén robbantva döntötte meg Gresini pole-rekordját
Egy páros bukáson kívül nem sok érdemleges dolog történt a Moto3-asok időmérő edzésén, melyet Jorge Martin nyert Jaume Masia és Enea Bastianini előtt. Bezzecchi csak a hatodik helyet szerezte meg.
Napos idő fogadta a legkisebbek mezőnyét Aragóniai Nagydíj időmérő edzésének kezdetekor. Öt perc elteltével jött a versenyirányítástól az üzenet, hogy Niccolo Antonelli 12 rajthelyes büntetést kapott a versenyre, méghozzá azért, mert lassan ment a harmadik szabadedzésen több alkalommal is. Mindenki a tervezett programját futotta, semmi rendkívüli nem akasztotta meg a csapatokat, negyed óra után Gabriel Rodrigo, Dennis Foggia és Jorge Martin álltak az első három helyen. A spanyol nézők kitettek magukért, már ezen az edzésen rengetegen voltak.

Egy kisebb üresjárat után máris túl voltunk a kvalifikáció felén, de az sorrend nem változott. Tizenöt perccel a leintés előtt Bezzecchi fellépett a második pozícióba, megelőzve Foggiát. Mindeközben Toba és Atiratphuvapat ért össze egymással, amelyben páros bukás lett a vége, ráadásul csapattársak is, szóval nem dicsérik meg őket, az egyszer biztos. Martin, Masia és Bastianini a legvégén javított annyit, hogy ők végeztek az első három helyen, ezzel a spanyol idén már kilencedszer, karrierje során pedig 18. alkalommal szerzett rajtelsőséget – ez utóbbival megdöntötte csapatfőnöke, Fausto Gresini legkisebb kategóriára vonatkozó pole-rekordját.. Bezzecchi végül csak hatodik lett.

Belépés