MotoGP Hírek - Leghosszabb nyeretlenségi sorozatát érheti el a Yamaha Aragónban

Készült: 2018.szeptember.20 19:29 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek Forrás P1race.hu

MotoGP Hírek - Leghosszabb nyeretlenségi sorozatát érheti el a Yamaha Aragónban
Ha az Aragóniai Nagydíjon sem tudnak nyerni, akkor immár 23 futamot teljesítenek győzelem nélkül, amire sosem volt példa a hangvillásoknál az első sikerük óta. Rossi és Vinales ennek ellenére célba veszi a dobogót.
Rég nem látott mélységekben jár mostanában a Yamaha, hiszen a tavalyi asseni viadal óta nem tudtak megnyerni egyetlen versenyt sem. Ha a most hétvégi Aragóniai Nagydíjon sem győz egyik versenyzőjük sem, akkor az a japán márka leghosszabb nyeretlenségi szériáját fogja jelenteni a gyorsaságimotoros-vb királykategóriájában, mióta 1972-ben megszerezték első sikerüket. Az eddigi rekordot az 1997-1998-as ínséges időszak jelentette, amikor 22 nagydíj után tudott győzni Simon Crafar a Donington Parkban (igaz, ezt követően újabb 15 versenyes széria következett) – fontos különbség azonban, hogy akkor egyetlen gyártó, nevezetesen a Honda húzta be az összes futamot, míg most ők a Ducati osztoznak rajtuk 12-10 arányban.

Ahhoz, hogy elkerülje a Yamaha ezt a szégyent, jelentősen javítaniuk kell a Misanóban látott formán, de a korábbi aragóniai eredmények sem az ő sikerüket ígérik: eddig csak kétszer tudtak ott nyerni Jorge Lorenzo révén (2014-ben és 2015-ben). Valentino Rossi tavaly a kettős lábtörése után épp ezen a futamon tért vissza, akkor ötödikként futott be, most dobogóra állna: „Egy újabb intenzív nagydíj vár ránk. Az aragóniai pálya nem tartozik a kedvenceink közé, de mint mindig, most is megpróbálunk mindent beleadni és a legjobbunkat nyújtani. Szeretnénk a dobogóért harcolni, ezért fontos lesz, hogy az első naptól kezdve remekül dolgozzunk, mert a célunk, hogy újra ott legyünk a pódiumon” – idézi az olasz szavait a csapat közleménye, míg Maverick Vinales optimistábban fogalmazott:

„Számomra minden spanyol verseny különleges, köszönhetően a hangulatnak és a rajongóknak, akik mindig buzdítják a hazai motorosokat. Olyan ez, mintha a második hazai nagydíjam lenne, és tudjuk, hogy jól teljesíthetünk az M1-gyel. Ráadásul ez az egyik kedvenc pályám a vonalvezetése miatt, szóval gyorsak lehetünk. Nagyon fontos, hogy koncentráltak maradjunk és nagydíjról nagydíjra fejlődjünk, hogy a lehető legjobb beállítást találjuk meg a motorhoz. Tavaly Aragónban épp csak lecsúsztunk a dobogóról, mert volt némi problémánk a guminkkal és nehéz versenyt teljesítettünk. Idén viszont szeretnék azért harcolni, hogy felállhassak a pódiumra. Bizakodó vagyok azok után, hogy néhány hete itt teszteltünk, ezért úgy érzem, jó munkát végezhetünk.”

Belépés