• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Ferrari: Még semmi sincs veszve, harcolni fogunk a végsőkig

Forma-1 Hírek - Ferrari: Még semmi sincs veszve, harcolni fogunk a végsőkig

Készült: 2018.szeptember.18 09:02 Készítette: Lipták Melinda Írta: Gyémánt Péter Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Ferrari: Még semmi sincs veszve, harcolni fogunk a végsőkig
Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke elmondta, hogy hiába nőtt 40 pontra Hamilton előnye, a maranellói istálló továbbra sem adja fel a küzdelmet.
Egyértelmű céllal utazott a Ferrari Szingapúrba: győzni akartak, és csökkenteni a hátrányukat Lewis Hamiltonnal és a Mercedesszel szemben. Ehelyett azonban egészen más forgatókönyv lépett érvénybe: Hamilton tudott nyerni, míg Vettel csak a harmadik, Raikkönen csak az ötödik lett egy olyan pályán, ahol a vörös istálló számított favoritnak a versenyhétvége előtt, de még pénteken, és szombat délelőtt is.

Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke elmondta, a Mercedes megérdemelten nyert.

„Megérdemelten nyert ma a Mercedes. Miután Sebastian megelőzte Verstappent, egy agresszív stratégiával kísérleteztünk, próbáltunk Hamilton elé vágni az ultralágy gumikkal. Sajnos a kulcsmomentumban egy olyan autó mögé kerültünk, ami nem adta könnyen magát, így pedig nem tudtunk elég gyorsak lenni.”

A szingapúri kudarc ellenére Arrivabene továbbra sem mondott le a bajnoki címről, és biztosított róla mindenkit, a végsőkig harcolni fognak.

„A vasárnapi eredmény ellenére, még semmi sincs veszve. Nyugodtan és eltökélten várjuk az utolsó hat futamot, és harcolni fogunk a végsőkig.” – mondta az olasz.

A Szingapúri Nagydíjon aratott diadalmával Lewis Hamilton még 10 egységgel növelte előnyét, így 40 pontos fórral rendelkezik négyszeres világbajnok német riválisa előtt. A konstruktőri pontversenyben is nőtt a Mercedes előnye, ott 37 ponttal vezetnek.

Belépés