• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - A Mercedes még nem érzi a zsebében a bajnoki címet

Forma-1 Hírek - A Mercedes még nem érzi a zsebében a bajnoki címet

Készült: 2018.szeptember.18 09:00 Készítette: Lipták Melinda Írta: Hujber Dávid Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - A Mercedes még nem érzi a zsebében a bajnoki címet
A szingapúri Hamilton-győzelem után James Allison és Toto Wolff nyilatkozott. Utóbbi szerint a 40 pontos előny ellenére sem lefutott a bajnoki cím sorsa.
James Allison, a Mercedes technikai igazgatója nagyon büszke az autójukra, illetve elmondta, hogy Hamilton az év ezen szakaszában „géppé változik”.

„Nagyon izgultunk a verseny alatt. A safety car bármelyik pillanatban elvehette volna a jól megérdemelt előnyünket. A teljesítményünk pedig lassan, fokozatosan fejlődött az utóbbi időben. Budapesten már nagyon gyorsak voltunk az utolsó szektorban. Folyamatosan javítottunk a kocsinkon, ezért ment jól ma Szingapúrban.”

„Lewis megcsinálta, de mi adtuk alá a megfelelő kocsit, hogy képes legyen erre. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy sikerült győznünk. Lewis mindig géppé változik az év ezen szakaszában, hihetetlen szintre emeli a teljesítményét, amit szuper érzés nézni.”

Toto Wolff szerint hiába a 40 pontos előny, hiba lenne, ha már előre odaadnák a címeket a Mercedesnek. A csapatfőnök kiemelte, még 6 futam van hátra.

„Szó sincs róla, hogy a zsebünkben lenne a bajnoki cím. Még 6 futam van hátra, amelyeken rengeteg pontot lehet szerezni.”

„Beszéltem James Allisonnal a verseny alatt, és megállapítottuk, hogy a lágy gumi lesz a legjobb választás. Jól döntöttünk, ennek ellenére Vettel nem szakadt le. Kritikusan fontos volt a verseny szempontjából, hogy a bokszkiállásoknál Sebastian nem tudott elénk vágni. Kitűnő érzés itt nyerni, a tempónk remek volt. Ez is mutatja, hogy jó úton járunk, meglátjuk, hogy mit hoz a szezon.”

„Hála Istennek ma minden remekül alakult. Mi kontrolláltuk a versenyt. Egy kicsit olyan volt a futam, mint egy sakkjátszma. De nagyon boldoggá tesz, hogy egy olyan pályán, ahol sokáig nem tudtunk jó teljesítményt nyújtani, nyerni tudtunk.” – így Wolff.

Lewis Hamilton győzelmét leginkább Szirotkin és Grosjean veszélyeztette, ugyanis miközben ők csatáztak egymással, feltűnt mögöttük a négyszeres világbajnok brit…

„Szirotkin és Grosjean időzített bomba volt ma, de úgy fair, ha az ő nézőpontjukból is megnézzük a dolgot. Ők is versenyeztek, próbáltak a saját szempontjukból a lehető legjobban helyezkedni. Talán kicsit jobban kellett volna figyelniük a mögöttük jövőkre, hiszen a versenyt vezető pilóták érkeztek meg mögéjük, de szerencsére végül minden jól sült el.” – zárta az osztrák.

Belépés