MotoGP Hírek - Marquez: „Szerencsénkre a Ducatik csak mostanra lettek erősek”

Készült: 2018.szeptember.14 08:10 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Marquez: „Szerencsénkre a Ducatik csak mostanra lettek erősek”
67 pontos előnye tudatában nem feltétlenül aggódik amiatt, hogy a nyári szünet óta verhetetlen a bolognai gyártó. Abban a címvédő és társai is egyetértenek, hogy immár a Desmosedici a legjobb motor a királykategóriában.
A Ducati a nyári szünet óta mindhárom futamot megnyerte, sőt ha Mugellótól számoljuk, akkor az utolsó hét versenyen öt győzelmet szereztek. Marc Marquez ez idő alatt kétszer diadalmaskodott, ám így is megnyugtató előnnyel vezet az összetettben – erről így beszélt a Motorsport.com szakoldal hasábjain: „Szerencsénkre a Ducatik a szezon második felében lettek nagyon erősek. 67 pontos előnyünk van, ezt be kell osztanunk. Ha minden versenyen hoznak rajtunk öt pontot, akkor sincs probléma, haladunk tovább.”

Sokak szerint mostanra már a Desmosedici lett a legjobb motor a királykategóriában, s ezzel tulajdonképpen Marquez is egyetért – hozzátéve, hogy az idény elején még a Honda volt az első számú gép: „Nyilván nehéz ezt átlátni, mivel a szomszéd kertje mindig zöldebb, de mivel nem vezeted azt a motort, sosem tudhatod. De az alapján, amit a pályán láttam, az első négy-öt futamon az enyém volt a legjobb gép. Most viszont úgy tűnik, már a Ducati a legjobb motor, de mindig a versenyző és a csapat kombinációja is ez.”

Marquez repsolos csapattársa, Dani Pedrosa is a Ducatit látja a legerősebbnek: „Tény, hogy valamilyen oknál fogva most extra előnyük van. A motorjuk szupergyors, főleg miután felegyenesítik, egyértelműen komoly a fölényük a többiekhez képest” – fogalmazott a spanyol, míg a tabellán Andrea Dovizioso – aki misanói sikere után ugyancsak elismerte a fejlődésüket – és Jorge Lorenzo között helyet foglaló Valentino Rossi így vélekedett a témáról: „A Ducati remek munkát végzett azóta, hogy Dall’Igna megérkezett hozzájuk. Egy olyan lépést tettek előre, amit nekünk kellett volna. Úgy vélem, az ő motorjuk jelenti a referenciát a rajtrácson.”

Belépés