• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Ericsson számára álom lenne, ha Räikkönen csapattársa lehetne

Forma-1 Hírek - Ericsson számára álom lenne, ha Räikkönen csapattársa lehetne

Készült: 2018.szeptember.14 08:04 Készítette: Lipták Melinda Írta: Hujber Dávid Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Ericsson számára álom lenne, ha Räikkönen csapattársa lehetne
Marcus Ericsson nagyon bízik benne, hogy a Sauber istállónál maradhat, ahol az egyik ülést Kimi Räikkönen, 2007 Forma-1 bajnoka kapta meg.
A svéd versenyzőt nem jegyzik túl magasan a Forma-1-ben. Ericsson évek óta tagja a királykategória mezőnyének, de ezt nagyban köszönheti a támogatói hátterének, mely erősen kötődik a Sauber tulajdonosi köréhez.

Charles Leclerc távozását és Kimi Räikkönen érkezését már bejelentette a csapat, így egy szabad ülés maradt 2019-re az Alfa Romeo Sauber-nél, amit lehetséges, hogy a Ferrari olasz juniorja, Antonio Giovinazzi kap meg. Erről a háttérben már egy ideje zajlanak a tárgyalások. Ebben az esetben egy igen erős páros állhatna össze a svájci csapatnál, mely jövőre a középmezőny egyik legerősebb gárdája lehet.

Ericsson nem tudja, hogy mi lesz vele jövőre, de nagyon bízik abban, hogy maradhat, főleg azok után, hogy Räikkönen hivatalosan is aláírt.

"Az igazság az, hogy nincs szerződésem a következő évre, és Räikkönen érkezésével most már csak egy hely maradt a csapatnál, ahol régóta dolgozom. Tudom, hogy mit kell tennem, és azt is, hogy mit vár el tőlem a csapat. A következő futamok igen fontosak lesznek számomra, mert soha nem érezheted magad biztonságban, különösen, ha nincs aláírt szerződésed."

A svéd tisztában van azzal, hogy legalább Leclerc szintjét kellene tartania ahhoz, hogy maradhasson, de ez jelenleg igencsak nehéz küldetésnek tűnik a részéről.

"Ha legyőzném Charlest vagy tartanám vele a lépést, akkor az egy jó ajánlólevél lenne számomra. Ezt kell tennem, még akkor is, ha tudom, hogy Charles valóban egy remek tehetség, aki jövőre már a Ferrari versenyzője lesz. Nagyon nagy lehetőséget kap ezzel, és azt hiszem, megérdemli. Csak jót tudok kívánni neki, mert egy remek, erős csapattárs. Talán a legerősebb csapattárs, aki ellen valaha is dolgoztam."

Räikkönen, mint csapattárs...

"Kimi a mezőny egyik legjobbja, még mindig. Álom lenne mellett vezetni, miután gyerekként felnéztem rá. Nagyon fura is lenn mellette, de élvezném. Sokat tanulhatok tőle, és úgy gondolom, más lendületet adna a csapatunknak. Hatalmas név, és még mindig kiváló formában van. Kedvelem őt, a stílusát, és mindketten imádjuk a jégkorongot. Szerintem jó csapattársak lennénk, de ez nem az én döntésem lesz."

Belépés