• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Alonso úgy véli, egy hónapon belül tisztázódik a jövője

Forma-1 Hírek - Alonso úgy véli, egy hónapon belül tisztázódik a jövője

Készült: 2018.szeptember.14 08:02 Készítette: Lipták Melinda Írta: Zajos Klára Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Alonso úgy véli, egy hónapon belül tisztázódik a jövője
Fernando Alonso reménykedik benne, hogy a Szingapúri Nagydíjon egy erősebb eredményt is elérhetnek, hiszen az utcai pályán a motorerő nem jut olyan nagy szerephez, mint az elmúlt két nagydíjon. Hamarosan a spanyol jövője is eldől.
Fernando Alonso egy vicces esélylatolgatással kezdte az interjúkat a Szingapúri GP előtt, amikor is azt a kérdést szegezték neki, hogy szerinte mennyire lesznek versenyképesek a hétvégén.

"Meglátjuk, hogy alakul, az az igazság, hogy mindig is jól mentünk itt, a 10 versenyből ötön dobogón álltam, vagyis 50% az esélye, hogy vasárnap ismét pezsgőzhetek." - viccelődött a Movistar+ előtt.

"Biztos, hogy bonyolult lesz, hiszen a legutóbbi verseny nem ment túl jól, de remélem, hogy ezen a hétvégén versenyképesebbek leszünk a kevesebb egyenesnek köszönhetően."

Vajon ez a McLaren versenyzőjének utolsó esélye egy jó eredményre az idei szezonban? "Szerintem nem, hiszen minden nagydíj egy lehetőséget jelent. Még mindig sok futam van hátra, és remélem, jobb lesz, mint Spában és Monzában volt, de ugyanakkor nem gondolnám, hogy ez lenne az utolsó esélyünk."

"A monzai problémák nem lesznek hatással a hétvégére, hiszen Olaszországban semmi sem sérült meg - igaz, hogy a spái incidens után hiányzik néhány alkatrész, de semmi több. Ezen a hétvégén nem is kapunk büntetést, mert ennek túl magas lenne az ára egy utcai pályán - már tudjuk, mit jelent az, ha a mezőny végére szorulunk itt."

A spanyol nem is akarta bővebben kifejteni a véleményét Vandoorne menesztéséről. "A jövő évi versenyzőpárosról, illetve Stoffel és Lando cseréjéről inkább a csapatot kellene megkérdezni. Talán látnak valamit Landóban, mely lelkesíti őket - mondom ezt minden tisztelettel Stoffel irányába. Carlos érdekében is csak azt remélem, hogy az autó jövőre versenyképes lesz."

Ami pedig Alonso saját jövőjét illeti - a spanyol már biztos, hogy a szezon végén elhagyja a királykategóriát, azonban egyelőre nem tudni, hogy hol folytatja: az IndyCarban, a Nascarban vagy valahol máshol?

"Attól függ, mit fogok csinálni, hogy mi tesz boldoggá. Valami különlegeset fogok tenni, hogy a legjobb versenyző legyek a motorsportban, és ne csak az F1-ben." - szögezte le a spanyol Marca előtt.

"Néhány dolgot még leellenőrzök. Remélem, hogy egy hónapon belül minden eldől és minden készen áll, hiszen ez nem csak arról szól, hogy mi érdekel, de a ott a motorkérdés, és hogy mi kell ahhoz, hogy versenyképes lehessek. Ettől függ, hogy milyen kihívást fogadok el, és mit késleltetek."

Akár Daytona is érdekes lehet a kétszeres F1-es bajnok számára: "Ez az egyik ikonikus verseny, ami egyértelműen nagyszerű. Nagyon fontos a motorsportban - az összes ilyen eseményben van valami vonzó."

Mi a helyzet a Nascarral? "Ez egy másik vonzó széria, és ahogy minden motorsport szériának, ennek is megvannak az előnyei és a hátrányai, de nem hinném, hogy erre vinne az utam."

"Nyilvánvalóan sosem teszteltem az autót, zéró információm van a bajnokságról vagy a szabályokról. Nagyon nehéz megítélni. Meglátjuk, hogy alakul."

Belépés