MotoGP Hírek - Rossi: „A legnagyobb probléma, hogy nem értjük, miért szenvedünk”

Készült: 2018.szeptember.10 18:26 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Motoros Hírek Forrás P1race.hu

MotoGP Hírek - Rossi: „A legnagyobb probléma, hogy nem értjük, miért szenvedünk”
A gyári Yamaha csapat mindkét versenyzőjének nehézségei támadtak a misanói futamon, így esélyük sem volt a dobogóért harcolni a „Doktor” hazai versenyén.
Maverick Vinales ugyan a harmadik helyről rajtolhatott, de rögtön visszacsúszott az ötödik helyre. Később javítani tudott egy helyet, de hamarosan Rins és Crutchlow mögött találta magát, akik a negyedik helyért harcoltak szinte végig. Nem is volt lehetősége beleszólni ebbe a küzdelembe, folyamatosan szakadt le a párosról. Végül Jorge Lorenzo verseny végi (és Jack Miller korai) kiesésének köszönheti az ötödik helyét. A spanyol így értékelt a Yamaha sajtóközleményében:

„Ez nagyon nehéz volt. A start után nagyon boldog voltam, valójában a második kanyarban, mert azt gondoltam, kihasználom a szélárnyékát a gyors srácoknak és kitartok a végéig, mert nagyon erősnek éreztem magam az FP4-en, és úgy éreztem, meg tudom csinálni. De sajnos meglehetősen nagy volt a visszaesésünk vasárnapra szombathoz képest, szóval meg kell vizsgálnunk, mi történt a motorral, de ez nagyon bonyolult még mindig. Már másfél éve szenvedünk a versenyeken és nekünk még mindig meg kell értenünk, milyen ponton veszítünk. Aragon szintén nehéz lesz, mert forróság van és csúszós a pálya, de van pár ötletünk, mivel tudnánk fejlődni. Az egyik a fékezés, mert mint ma is, nagyon sokat szenvedtem az első gumival. Meglátjuk!”

Rossinak nem sikerült jól a rajtja, hetedik helyről indulva rögtön vesztett egy pozíciót. Később úgy tűnt, hogy magára talált az olasz, de végül nem tudta tartani Pedrosát és folyamatosan leszakadva, magányosan motorozva fejezte be a versenyt. „Kár volt érte, mert szerettem volna egy jó versenyt futni itt Misanóban, a hazai futamomon, az összes barátom és a szurkolóim előtt. Azt vártam, hogy gyorsabb leszek a futamon, mert az utolsó edzésen tegnap nagyon jól mentünk. De ma reggel több problémánk volt a motorral, és ma délután is, annak ellenére, hogy a körülmények nagyjából megegyeztek a tegnapival. A legnagyobb problémánk jelenleg, hogy nem értjük, miért. muszáj megértenünk mi történik a motorunkkal ilyen szituációkban. Remélem, hogy gyorsan meg tudjuk oldani, mert újra jó versenyeket akarok futni.”

Massimo Meregalli csapatmenedzser szintén ezt támasztotta alá, hogy továbbra is a tapadás hiánya a problémája a Yamaháknak. A mai eredményével Rossi visszacsúszott a harmadik helyre, 70 ponttal lemaradva Marqueztől és három pontra a második helyezett Andrea Doviziosótól. Vinales maradt az ötödik helyen, 97 pontra az első helyezettől és hat pontra az előtte álló Lorenzótól.

Belépés