MotoGP Hírek - Az érinthetetlen: Marquez hatodszor is a COTA királya

Készült: 2018.április.23 17:32 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Az érinthetetlen: Marquez hatodszor is a COTA királya
Időmérő utáni büntetés ide vagy oda, a Repsol spanyolja már az első körben az élre állt, s végül újabb domináns győzelemmel folytatta texasi veretlenségi sorozatát. Maverick Vinales és Andrea Iannone állhatott még fel a dobogóra, Cal Crutchlow bukásával a vb-vezetést is elvesztette Andrea Doviziosóval szemben.
Marc Marquez szombati büntetésének köszönhetően az austini versenyek történetében először nem ő indult az élről: a pole-pozícióba Maverick Vinales állhatott fel az Amerikai Nagydíjon. A startot a második helyről induló Andrea Iannone kapta el a legjobban, az első kör végén azonban már Marquez vezetett a suzukis, Vinales, Cal Crutchlow, valamint az egymással nagyot csatázó Valentino Rossi és Johann Zarco előtt. Iannone egy ideig próbálta tartani a lépést Marquezzel, egy ízben be is vetődött mellé a hátsó egyenesben, de a spanyol azonnal visszaelőzte, ezt követően pedig el is kezdte lerázni az olaszt.

Ahogy a repsolos lógott el az élen, Iannonéhez úgy kezdtek el közeledni a Yamahák. Vinales hamar el is kapta a suzukist, Rossi azonban már fennakadt honfitársán. Mögöttük Crutchlow igyekezett feljebb zárkózni, a brit alatt azonban nagyon izgága volt a Honda, a világbajnokságot vezető brit pedig el is csúszott az utolsó kanyarban. Nem sokkal később Hafizh Syahrin is bukott, a már a bemelegítésen is nagyot eső maláj versenye pedig véget is ért ezzel. Az Argentínában dobogós Alex Rins is erre a sorsra jutott, neki azzal is szerencséje volt, hogy a mögötte érkezők ki tudták kerülni őt és a motorját. Akciót nem nagyon láthattunk az élmezőnyben, hátrébb viszont zajlott némi csata: Jorge Lorenzót előzgették a privát ducatisok, míg némileg előrébb Andrea Dovizioso küzdött Zarcóval.

Marquez mindeközben senkitől sem zavartatva, óriási előnnyel húzta be sorozatban hatodik austini győzelmét – a hondás továbbra is veretlen a Circuit of the Americas pályán! Vinales és Iannone állhatott még dobogóra, Rossi lett a negyedik, Dovizioso pedig az ötödik, ezzel a ducatis olasz ismét az élre állt az összetettben, egy ponttal Marquez előtt. Zarco mögött a csuklótörése ellenére versenyző Dani Pedrosa lett a hetedik, a top10-et pedig Tito Rabat, Jack Miller és Aleix Espargaro tette teljessé. Folytatás két hét múlva Jerezben.

Belépés