Moto2 Hírek - Bagnaia szép csatában győzte le Marquezt az első helyért

Készült: 2018.április.23 17:31 Készítette: Lipták Melinda Írta: Ferenci Péter Kategória: Motoros Hírek, Moto2 hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Moto2 Hírek - Bagnaia szép csatában győzte le Marquezt az első helyért
Taktikus és türelmes versenyzéssel diadalmaskodott Francesco Bagnaia Austinban, a katari verseny után idén másodszor. A Sky Racing motorosa mögött Alex Marquez lett a második, a harmadik pozícióban pedig Miguel Oliveira ért célba. 
A királykategóriával ellentétben a Moto2-es időmérőn pole-pozíciót szerző Marquez megtarthatta rajtelsőségét. Jules Danilo érdemi versenye még azelőtt véget ért, hogy elkezdődhetett volna, a francia motorját le kellett tolni a rajtrácsról és csak a bokszutcából indulhatott. Alex Marquez könnyen eljött az élen, mögé Mattia Pasini és Francesco Bagnaia sorolt be.

Nem úszta meg bukás nélkül a mezőny az első kört, mindenki döbbenetes meglepetésére Sam Lowes fektette el a motorját. Bagnaia megelőzte Pasinit és a vezető Marquez után eredt, kisvártatva pedig Xavi Vierge is utat talált a keményebb keverékű hátsó gumival versenyző olasz mellett. Marquez megúszott egy hatalmas bukást és Brad Bindernek is ki kellett szélesítenie az egyik kanyart. Pasini egyre hátrébb szorult, Marcel Schrötter is megelőzte, de a német aztán hatalmasat esett az egyes kanyarból való kigyorsításkor, szerencsére senki sem találta el, a válla azonban megsérült.

Bagnaia apránként közeledett Marquezhez, tíz körrel a leintés előtt fel is ért spanyol riválisa mögé, miközben a harmadik helyen motorozó Vierge már öt másodpercre szakadt le tőlük. Szép versenyt teljesített a tavalyi Moto3-as világbajnok, Joan Mir, aki a rajtnál sok pozíciót vesztett, a futam második felére azonban egészen a nyolcadik helyig zárkózott fel. Bagnaia kétszer is beszúrt Marquez mellé, a spanyol azonban visszavette a vezetést, mögöttük viszont Oliveira megelőzte Viergét. Bagnaia harmadik kísérlete sikeres volt, öt és fél körrel a leintés előtt az olasz motoros került az élre. Marquez nem adta fel a küzdelmet, megpróbálta visszaszerezni a vezetést, hátrébb Mir a negyedik helyig tört előre. Vierge négy körrel a futam vége előtt bukott, Bagnaia pedig elhúzott Marqueztől, akinek a hajrában a harmadik helyen motorozó Oliveirára is oda kellett figyelnie.

Bagnaia megnyerte az austini versenyt, Jorge Martinhoz hasonlóan Katar után győzött ismét az olasz, aki mögött Marquez és Oliveira ért célba. A nagy felzárkózást bemutató Mir jutalma egy negyedik pozíció lett, Lecuona tette teljessé a top5-öt. Az összetettben három futamot követően ismét Bagnaia vezet.

Belépés