Moto3 Hírek - Martin erődemonstrációt tartott Austinban

Készült: 2018.április.23 17:25 Készítette: Lipták Melinda Írta: Ferenci Péter Kategória: Moto3 hírek, Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Moto3 Hírek - Martin erődemonstrációt tartott Austinban
Hiába volt kiélezett az austini Moto3-as futam első fele, a hajrában Jorge Martin mindenkit maga mögött hagyott és learatta idei második győzelmét. A dobogóra Enea Bastianini és Marco Bezzecchi fért még fel.
Idén először kezdhetett meg egy futamot az élről Jorge Martin, a katari verseny győztese simán eljött az élen, a mezőny második felében azonban többen buktak az egyes kanyarban. Niccoló Antonelli is elesett az első körben, Fabio Di Giannantonio megelőzte csapattársát, Martint a második forduló elején. Dennis Foggia harmadiknak zárkózott fel, majd egy féktávon belül maga mögött hagyta a két Del Conca Gresini motort és átvette a vezetést.

Foggiától Marco Bezzecchi örökölte meg az első pozíciót, a Sky Racing másik versenyzője, Nicolo Bulega pedig kiesett. Di Giannantonio és Martin tört az élre, de Bezzecchi sem hagyta lerázni magát, miközben Phillip Öttl és Enea Bastianini is beszállt a dobogós helyekért folyó csatába. A pontversenyben élen álló Aron Canet közben csak hátrafelé mozgott a mezőnyben.

Öt körrel a leintés előtt a vezető ötösből még mindenkinek volt esélye a győzelemre, de Migno, Loi és Kornfeil triója sem volt messze tőlük. Martin megpróbálta lerázni ellenfeleit, a spanyolnak szűk egy másodpercre sikerült elhúznia a Bastianini vezette üldözőbolytól. Di Giannantonio szélesen fordult az egyik kanyarban, már csak honfitársával, Bezzecchivel csatázhatott a dobogóért. Martin Katar után ismét futamot nyert, Bastianini ért be a második helyen, a dobogó legalsó foka pedig egy rendkívül kiélezett küzdelem után Bezzecchié lett.

Az összetettben ismét Martin vezet, miután Canet csupán nyolcadikként végzett.

Belépés