MotoGP Hírek - Rossi elérhetőnek érezte az első rajtsort

Készült: 2018.április.22 18:00 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Rossi elérhetőnek érezte az első rajtsort
Ennek ellenére az ötödik hellyel sem elégedetlen az olasz, aki reméli, vasárnap is száraz futamuk lesz, mert akkor erős versenyt teljesíthetnek. A „Doktor” beszélt arról is, hogy a Yamaha végre ráállt az elektronika finomhangolására.
Valentino Rossi és a Yamaha gyári alakulata is a legjobb 2018-as időmérőjét teljesítette az Amerikai Nagydíjon: Maverick Vinales a második legjobb idő és Marc Marquez büntetése után az élről indulhat, míg olasz társa az ötödik pozícióba kvalifikálta magát.

Pedig a 39 éves motoros még a top3-at sem érezte elérhetetlennek – azt a vasárnapi futamon ismét célba veszi: „Megvolt bennem a potenciál az első sorhoz, és nem is voltam messze tőle, de egy-két féktávon nem voltam elég kemény. Végül ötödik helyen zártam, ami rendben van” – idézi Rossi szavait a Crash.net.

„Az első sor nyilván jobb lett volna, de az ötödik kockából sem rossz startolni, eddig ez az idei legjobb időmérőm. De a legfontosabb, hogy jól érzem magam a motoron és a tempóm is rendben van. Néhány részleten még csiszolnunk kell bizonyos területeken, de eddig jól dolgoztunk a két nap során. Meglátjuk, milyen idő lesz vasárnap, de reméljük, hogy napos és száraz, mert ilyen körülmények között versenyképesek vagyunk.”

Úgy tűnik, a hangvillások végre kezdenek talán kitalálni az erdőből, amelyben a tavalyi szezon közepe óta bolyonganak – Rossi ismét rávilágított, pontosan mi jelentette a problémáik forrását, és hogyan igyekeznek megoldani azt: „Tavaly nagyon sokat szenvedtem a motor egyensúlyával, mivel egyáltalán nem tetszett a 2017-es váz. Nem tudtam százszázalékosan húzni a gázt, ez volt az egyik probléma. A másik, talán még nagyobb gondot az jelentette, hogy az idény második felében nagyot lépett előre az elektronika terén a Honda és a Ducati. Ők sokkal jobban megértették a működését, mint a Yamaha.”

„A 2018-as motornak jobb az egyensúlya: jól érzem magam vele, akárcsak a régi Yamahámmal. Ami az elektronikát illeti: szerintem még több időre van szükségünk, de ezen a pályán egyelőre jól tudunk dolgozni. Úgy érzem, elég versenyképesek vagyunk, de meg kell várnunk a vasárnapot. Tény, hogy először a motornak kell megfelelőnek lennie, hogy kellőképpen tudjuk húzni a gázt, ezt követi másodlagosan az elektronika. Tavaly viszont mindkettővel problémám volt” – fogalmazott Rossi, hozzátéve, hogy bár így nyilván késésben vannak az elektronikával, most már a Yamaha is ráállt erre a területre több anyagi és emberi erőforrás bevetésével.

Belépés