• Autós Hírek
  • WTCC Hírek - Vila Real főfutam: Michelisz Norbi rajt-cél győzelmet aratott!

WTCC Hírek - Vila Real főfutam: Michelisz Norbi rajt-cél győzelmet aratott!

Készült: 2017.június.25 17:31 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, WTCR és túraautós hírek

WTCC Hírek - Vila Real főfutam: Michelisz Norbi rajt-cél győzelmet aratott!
Michelisz Norbi pole pozícióból indult a második portugál futamon, miután szombaton megnyerte az időmérő edzést. Huff a második, Björk a harmadik, Monteiro pedig a negyedik helyről vágott neki a futamnak.

Michigami első futamos defektje után nem tudta elfoglalni a rajtrácsot, ezért a boxutcából kellett a mezőny után iramodnia. 

A rajtnál nagy meglepetésre Huff beragadt a Norbi melletti második rajthelyen, de mindenkinek sikerült kikerülnie őt, viszont ő így a mezőny legvégére csúszott vissza, onnan kellett tehát nekiindulnia a versenynek. Norbi jól jött el a startnál, Björk és Monteiro követte közvetlenül. Mögöttük Catsburg a negyedik, Chilton és Bennani pedig az ötödik, hatodik helyen követte őket.

Filippit joker körében előzte meg Huff, majd a következő körre a 10. helyről már a 8.-ra ért fel. Norbi a hatodik körben töltötte le a joker körét, de mivel Björk is ment vele, így pozícióját megtartotta. Huff eközben folyamatosan jött fel, a 7. körre már a 6. helyen autózott.

Norbi mögött Björk nem akart leszakadni, folyamatosan 1 mp-ben belül követte őt, de a pálya adottságai miatt nem volt lehetősége a volvosnak az előzésre. Mögöttük Monteiro sem tudott előrébb kerülni. 3 körrel a vége előtt Huff Chiltont vette üldözőbe, majd a 11. körben átvette az ötödik helyet, az utolsó körre pedig Catsburgot is utolérte, de megelőzni már nem tudta.

Megérdemelten nyerte végül Michelisz Norbi a portugál főfutamot, hiszen végig vezetett és nem hibázott. Mellé Björk és Monteiro állhatott fel a dobogóra.

Szép volt Noooorbi!!!!

Belépés