WTCC Hírek - Vila Real 1. futam: Bennani nyert, Monteiro és Björk előtt

Készült: 2017.június.25 15:58 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, WTCR és túraautós hírek

WTCC Hírek - Vila Real 1. futam: Bennani nyert, Monteiro és Björk előtt
Michigami indult a poleból a portugál első futamon Guerrieri és Girolami elől. Bennani a rajtot követően hamar megelőzte Michigamit, és az élre állt, Guerrieri is visszacsúszott, Monteiró pedig feljött a negyedik helyre.
Michelisz a 9. helyen autózott, szorosan Huff mögött, de úgy tűnt inkább a főfutamra tartogatja az autót és nem vállalt túl nagy kockázatot. A 3. körtől lehetett kimenni, az ezen a pályán egyedülálló Joker körre, melyet azért vezettek be, mert a tapasztalatok szerint ezen a pályán mindig nagyon nehéz volt előzni.

Michelisz az elsők között teljesítette a jokert, de pozíciót nem vesztett, így ez nem volt befolyással versenyére.

Michigami a 6. körben hibázott, melyet akkor nem tudott kihasználni a mögötte haladó Girolami, de később, a kilencedik körben defektet kapott a japán, így először a 11. helyig esett vissza, majd a vége előtt nem sokkal kiállni kényszerült.

Bennani az élen haladva, a 7. körre akkora előnyre tett szert, hogy joker körét teljesítve, szinte alig vesztett elsőbbségéből. A Zengő Motorsport versenyzői eközben a 13.-14. helyen követték egymást a mezőny végén Panis és Nagy Dani sorrendben. 

Norbi megelőzte Girolamit a 8. körben, ezzel a 7. helyet szerezte meg, míg Monteiro közben átvette a 2. helyet.

Bennani végül simán nyerte a futamot, Monteiro a második helyen ért célba, Björk pedig a dobogó alsó fokára állhatott fel.

Hamarosan kezdődik a főfutam, ahol Michelisz Norbi a poleból indul, úgyhogy Hajrá Noooorbi!!!!

Belépés