• Moto3 Hírek
  • Moto3 Hírek - Mir idei negyedik sikerével ünnepelte Moto2-es szerződését

Moto3 Hírek - Mir idei negyedik sikerével ünnepelte Moto2-es szerződését

Készült: 2017.június.13 07:05 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Moto3 hírek, Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Moto3 Hírek - Mir idei negyedik sikerével ünnepelte Moto2-es szerződését
A Moto3-asok Katalán Nagydíja során jelentették be, hogy a vb-éllovas spanyol jövőre már a Marc VDS Moto2-es alakulatában húzza a gázt. Nem tudni, hogy ennek hatására-e, mindenesetre Mir parádés utolsó körrel lenyomta Fenatit és Martin, s ezzel szezonbeli negyedik győzelmét szerezte.
Jorge Martin idén már ötödik alkalommal végzett az élen időmérőn, s negyedszer indulhatott a pole-ból (Mugellóban utólag elvették tőle az első rajtkockát), a Katalán Nagydíj startjánál azonban borzalmasan beragadt a spanyol, így egészen a nyolcadik helyig csúszott vissza. A vezetést Romano Fenati, majd Joan Mir ragadta magához, de Martin is hamar visszazárkózott az élbolyra, néhány kör elteltével pedig Fabio di Giannantonióval és Aron Canettel kiegészülve öten elléptek az üldözőktől.

Később aztán Enea Bastianini is csatlakozott hozzájuk, így már hatan küzdöttek a legelőkelőbb helyekért, míg eggyel hátrébb Gabriel Rodrigo mutatott be egy fájdalmasnak tűnő esést a sikánban. Féltáv környékén már Ramirez és Suzuki is felért az élmezőnyre, így egy nyolcas vonat alakult ki, a sorrend pedig szokás szerint rendre megkavarodott a célegyenesben a szélárnyékozásnak köszönhetően.

Az utolsó körökig teljesen együtt haladt ez a nyolcas, a fináléban azonban Fenati igyekezett ellógni az üldözőktől. A többiek viszont ezt nem hagyták, a célegyenesben rendre utolérték, így a legvégére maradt a döntés. Mir pedig elképesztő utolsó kört produkált: előbb Fenatit, majd a sikán elején Martin is megelőzte, így idei negyedik sikerét ünnepelhette – ráadásul úgy, hogy a futam közben jelentették be, hogy jövőre már a Moto2-ben húzza majd a gázt a Marc VDS színeiben! Martint egyébként még Fenati is megelőzte a második helyért, míg a dobogósokat Bastianini, Canet, Ramirez, Migno, Di Giannantonio, Antonelli, Bulega sorrendben követték a többiek.

Belépés