• Moto3 Hírek
  • Moto3 Hírek - Martin negyedszer a pole-ban, Mir egy bukással együtt is 3.

Moto3 Hírek - Martin negyedszer a pole-ban, Mir egy bukással együtt is 3.

Készült: 2017.június.04 05:57 Készítette: Lipták Melinda Írta: Ferenci Péter Kategória: Moto3 hírek, Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Moto3 Hírek - Martin negyedszer a pole-ban, Mir egy bukással együtt is 3.
Joan Mir és Nicolo Bulega is hatalmasat esett a Moto3-asok mugellói kvalifikációján, de végül mindketten a top5-ben végeztek. A pole pozíciót idén negyedik alkalommal Jorge Martin szerezte meg.
A szokásokhoz híven a Moto3-asok nyitották a sort Mugellóban. A mezőny nagy része nem siette el, hogy kihajtson a pályára, akik pedig mégis megtették, azok is mások szélárnyékára vártak. Joan Mir rögtön az első gyorskörén elszenvedett egy ’high side’ bukást az első kanyar kijáratán, a spanyol éllovast szerencsére nem találták el, de jelentős időt vesztett.

Később Nicolo Bulega is hasonlóképpen bukott a pálya hátsó részén. Az edzés felénél Fabio Di Giannantonio vezetett Martin és Bulega előtt. Mirnek sikerült visszatérnie a pályára és szűk tíz perccel az edzés vége előtt Bulega motorjával is elkészült a Sky Racing VR46 csapata. Óriási forgalom volt a pályán az utolsó gyorsköröknél, a végén Jorge Martinnak jött ki legjobban a lépés, a spanyol idei negyedik rajtelsőségét szerezte meg.

Martin mögött John McPhee lett a második, Mir hatalmasat mentve harmadikként zárt, Di Giannantonio végül az első sorból is kiszorult. Bulega a bukását követően ötödikként végzett. FRISSÍTÉS: Martint két társával együtt 12 helyes rajtbüntetéssel sújtották a harmadik edzésen mutatott túl lassú motorozásuk miatt, így McPhee indulhat a pole-ból vasárnap.

Belépés