WTCC Hírek - Egy hetedik és egy második hely a hétvégén

Készült: 2017.május.27 11:58 Készítette: Salamon János Kategória: WTCR és túraautós hírek

WTCC Hírek - Egy hetedik és egy második hely a hétvégén
Michelisz Norbertnek nem sikerült győzelemre váltani az időmérőn megszerzett pole pozíciót de így is sikerült sok pontot szereznie amivel elkezdte csökkenteni hátrányát az éllovasokkal szemben.
Az első futamon a Honda gyári pilótája Michelisz Norbert a fordított rajtsorrend miatt a tizedik helyről kezdhette meg a 3 körös versenyt.
A rajtot Thed Björk kapta el iszonyatosan jól és már az első kanyarnyál a csapattársa Nestor Girolami mögött autózott igaz ehhez Rob Huffot egy kicsit arrébb kellett pöckölnie. Girolami egy ideig maga mögött tudta tartani csapattársát Thed Björköt de a második körben nem volt ellene orvosság és simán megelőzte. Ezután megpróbált tapadni csapattársára Girolami de egy defektet kapott és nekicsapódott a szalagkorlátnak. Ezzel véget is ért a versenye. Szerencsére nem történt nagyobb baj. A második helyet Bennani örökölte meg amit a leintésig meg is őrzött. Michelisz Norbert a hetedik helyen fejezte be a versenyt de a végére olyannyira lelassult, hogy a mögötte érkező Tom Coronel majdnem megelőzte őt. Később mint kiderült erős vibrációt érzet autója elejéből és nem akart kockáztatni. A balszerencse ezen a hétvégén Michelisz Norbi csapattársát Tiago Monteirot érte el mert az utolsó körben defektet kapott, így nem tudta befejezni a futamot.
A futam utáni nyilatkozata hevesen bírálta a Yokohama gumikat.
WTCC Hírek - Egy hetedik és egy második hely a hétvégén
A főfutamon Michelisz Norbert az első rajtkockából vághatott neki a versenynek de nem kapta el jól a rajtot (Később kiderült, hogy kuplung problémái voltak) így Catsburg simán megelőzte a Magyar pilótát.
Rob Huff fordult harmadiknak az első kanyarban és innen nem is sikerült előrébb lépnie köszönhető ez Michelisz Norbert remek védekezésének. Jó volt látni, hogy Huff az egyenesekben sem tudott ráesni úgy itt a Hondára mint korábban José Maria López.
Tiago Monteironak nem sikerült az autóját helyrehozni a rajtig ezért a komplett mezőnynek el kellett mennie mellette mire elrajtolhatott beleértve ebbe az ETCC mezőnyt is. Mire áthámozta magát a gyengébb autókon véget is ért a verseny.
Ezen a hétvégén Tiago Monteiro nullázott így Michelisz Norbert sokat tudott faragni a hátrányából a Portugállal szemben.
De nem csak a Magyar pilóta hozott Monteiron sokat hanem Nicky Catsburg is aki ezzel a győzelmével két pontal átvette a vezetést a bajnokságban.
WTCC Hírek - Egy hetedik és egy második hely a hétvégén

Belépés