• Moto3 Hírek
  • Moto3 Hírek - Mir nyert a tömegbaleset után Le Mans-ban

Moto3 Hírek - Mir nyert a tömegbaleset után Le Mans-ban

Készült: 2017.május.21 11:14 Készítette: Lipták Melinda Írta: Szegedy Loretta Kategória: Moto3 hírek, Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Moto3 Hírek - Mir nyert a tömegbaleset után Le Mans-ban
Az első körös bukások miatt piros zászlóval megszakították a versenyt, jó fél óra szünet után indult újra a száguldás. Miután Martin és Fenati kiesett, Mir kihasználta a lehetőséget és megnyerte a Le Mans-i futamot.
Jorge Martin, Nicolo Bulega és Juanfran Guevara indulhatott az első sorból a Francia Nagydíjon, Danny Kent személyében pedig egy visszatérő pilótát is köszönthettünk a mezőnyben. Martin remekül rajtolt, Fenati feljött rögtön másodiknak, majd meg is előzte a spanyolt, miközben Dalla Porta, Norrodin, Kornfeil és Suzuki bukott. Fenati és Martin harcolt egymással, Mir követte őket, majd mindhárman elestek, de még legalább tíz versenyző kicsúszott, így piros zászlóval megszakították a futamot.

Pár perc után kiderült, hogy Norrodin motorjából került az olaj a pályára, amin többen megcsúsztak. Mir, Antonelli és Bulega meglátogatta az orvosi központot, a két olaszon látszott, hogy megviselte őket az esés. Közel fél óra szünet után az eredeti sorrendben álltak fel a rajtrácsra és 16 körre csökkentették a szabályok értelmében a versenytávot.

Az új rajtnál Martin ismét fantasztikusan jött el, Fenati feljött a második helyre – csakúgy, mint az első felvonásában a versenynek. Mir visszaesett a 12. helyre, Fenati megelőzte Martint. Antonelli a 13-as kanyarban bukott, de vissza tudott állni az utolsó helyre. Közben az élen változatlanul Fenati, Martin sorrendben haladtak. Ramirez és Guevara megelőzésével Mir feljött harmadiknak. Jorge Martin három kör után elbúcsúzott a futamtól, Mir megindulhatott Fenati után.

Binder hihetetlen manővert mutatott be, óriási szerencséje volt, hogy a motoron tudott maradni. Canet fellépett a dobogóra, az imént nagy mentést bemutató Darryn Bindert és Ramirezt előzte meg. Romano Fenati követte Martin példáját, ő is kiszállt a versenyből, ezzel Mir az élre állt. Binder és Canet nagy csatát vívott a második helyért, azonban egy szép manőverrel mindkettejüket megelőzte Ramirez. A verseny utolsó harmadára fordulva Mir, Ramirez, Di Giannantonio, Bastianini, Guevara, Binder, Kent volt a sorrend. Ramirez hibázott, kifutott a pályáról, de visszaadta a pozíciót Di Giannantoniónak, Bindernek azonban nem. Bastianini is elkövetett egy kis hibát, a dél-afrikai elesett, amikor már az utolsó körben jártunk, Canet visszatért a második helyre, Mir megnyerte a versenyt.

Belépés