WTCC Hírek - Egy fájó hétvége

Készült: 2017.május.14 18:38 Készítette: Salamon János Kategória: WTCR és túraautós hírek

WTCC Hírek - Egy fájó hétvége
A Michelisz Norbert hazai versenyén a dobogó legfelső foka volt a cél de sajnos idén sem jött össze neki.
Tegyük hozzá gyorsan, hogy legfőképp nem rajta múlott most sem.
Az első futam sok izgalmat hozott. A rajtnál rögtön az egész mezőny elhúzott az élről induló John Filippi mellet és ezzel mindenki egy hellyel előrébb került. Tiago Monteiro ezzel átvette a vezetést amit a futam végéig meg is tartott, mögötte pedig szorosan Tom Chilton követte. 
A harmadik negyedik helyért ádáz csata folyt Thed Björk és Michelisz Norbert között ahol több esetben is összeértek az autók.
Sajnos ugyan úgy mint Olaszországban a "Bennanis" esetnél, olyan szerencsétlenül ért össze a két autó, hogy azonnal defektet kaptak mindketten és ez a versenyük végét is jelentette.
A futam végére is jutott még az izgalomból mert az utolsó körben megállt John Filippi autója és ezzel a Zengős pilóta Aurelien Panis lett a tízedik és ez azt jelentette, hogy sikerült pontot szereznie Magyarországon.
WTCC Hírek - Egy fájó hétvége
A második futamon Rob Huff és Mehdi Bennani indult az első sorból. Michelisz Norbert ezen a futamon a hatodik helyről rajtolhatott.
A rajtot legjobban Mehdi Bennani kapta el az elejéből így ő tudott elsőként fordulni az egyes kanyarban.
Rob Huff halványabban rajtolt és nagy igyekezetében a kettes kanyarban meglökte Nicky Catsburgot aki pedig kilökte Nestor Girolamit.
Ezért a megmozdulásért Huffot áthajtásos büntetéssel sújtották. 
Michelisz Norbert ezzel feljött a negyedik helyre, mögötte pedig csapattársa Tiago Monteiro igyekezett őt megelőzni.
Érdembeli változás már nem történt a mezőnyben így Bennani, Catsburg, Chilton, Norbi, Tiago sorrendben fejeződött be a futam.
Norbi nagyon szeretett volna dobogóra állni de hát ilyen az autósport.

Ui: Személy szerint nagyon remélem, hogy Norbinak sikerül felállnia és harcban maradni a Világbajnoki címért de egy biztos..... Nagyon nehéz lesz!
WTCC Hírek - Egy fájó hétvége

Belépés