• Moto3 Hírek
  • Moto3 Hírek - Canet nyerte a végletekig kiélezett futamot

Moto3 Hírek - Canet nyerte a végletekig kiélezett futamot

Készült: 2017.május.08 08:25 Készítette: Lipták Melinda Írta: Sleiher Dávid Kategória: Moto3 hírek, Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Moto3 Hírek - Canet nyerte a végletekig kiélezett futamot
Aron Canet az austini bukását követően visszavágott a kritikusoknak, és behúzta a jerezi versenyt egy utolsó kanyaros kigyorsítást követően. A dobogóra szorosan mögötte Fenati és Mir ért fel, míg a pole-ból induló Martin csak kilencedik helyen zárt.
A vasárnapi program verőfényes napsütésben a Moto3-asok versenyével indult Jerez de la Fronterában. A rajtot jól kapta el az élről induló Jorge Martin, Fenati ugrott fel másodiknak, Canet motorozott a harmadik helyen, míg Mir két helyet javítva a hetedik volt. Antonellit az első kör alatt kilökték, de vissza tudott jönni a pályára.

A tizedik helyről induló Darryn Bindernek sikerült felzárkóznia és az első kört követően már Fenatit támadta az élen, meg is előzte őt, de az olasznak sikerült visszavágnia. Az élre ezt követően a másik Platinum Bay Real Estate csapattal versenyző Ramirez állt, amit meg is tudott néhány kör erejéig őrizni. A verseny szorosságát mutatta, hogy az első nyolc néhány tizeden belül motorozott, így a hátsó egyenesben folyamatosak voltak helycserék.

13 kör volt hátra, amikor az aktuálisan élen lévő Binder kiesett a versenyből, helyét Ramirez majd Fenati örökölte meg, de oda-vissza ment az adok-kapok. Harcukba beleszólt előbb Mir, majd Canet is, miközben Ramirez két tizedes előnyre tett szert. Pünkösdinek bizonyult azonban az előnye, kilenc körrel a vége előtt Fenati ragadta magához a vezetést, miközben a bajnokságban harmadik McPhee bukás miatt kénytelen volt kiszállni a küzdelmekből.

Nagy előnyre sem Fenati, sem Ramirez nem tudott szert tenni, ezért tudott visszazárni az elmenőkre Canet is Mir is. Az élen menő négyes folyamatosan ostromolta egymást, hol Fenati, hol Mir, hol a másik kettő pilóta tartózkodott a mezőny legelején. A győztesről vég az utolsó kanyar döntött, ami Canet-nak sikerült a legjobban, így szoros hajrában megnyerte a Spanyol Nagydíjat, Feanti, Mir és Ramirez előtt, aki végül lecsúszott a dobogóról. A top10-be Giannantonio, Migno, Bulega, Bastianini, és Guevara végzett. Az élről induló Martin csak kilencedik helyen futott be.

Belépés