• Moto3 Hírek
  • Moto3 Hírek - Martín körrekorrdal a pole-ban Jerezben!

Moto3 Hírek - Martín körrekorrdal a pole-ban Jerezben!

Készült: 2017.május.07 06:01 Készítette: Lipták Melinda Írta: Papdi Tamás Kategória: Moto3 hírek, Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Moto3 Hírek - Martín körrekorrdal a pole-ban Jerezben!
Jorge Martín egy fantasztikus körrel lényegében már az edzés felénél megszerezte az első rajtkockát a Moto3-asok jerezi időmérőjén. Ugyan a hajrában többen is közel voltak hozzá, ám a forgalom rendre keresztbe tett nekik, ráadásul közvetlen riválisainak sem jött ki a lépés igazán.
Az időjárás mit sem változott a szabadedzésekhez képest, a legkisebb kategória 40 perces időmérő edzése is napsütéses időben vette kezdetét. Az első mért kör Canet nevéhez fűződött, de az 1:50-es köre még érezhetően csak puhatolózás volt. Ezzel szemben kicsivel később Fenati 1:47.112-es köre már közelített Martin reggeli etalonjához, a következő körökben pedig ő maga faragta tovább a különbséget. Darryn Binder tudott hozzá a legközelebb kerülni, majd Mir, Canet, Perez és Sasaki következett az első tíz perc végén.

Rövidke szünetetet követően népesült be ismét a pálya. Többen is javítottak, Ramireznek csak öt ezredmásodperc hiányzott ahhoz, hogy átvegye a vezetést. Martin viszont át is vette egy fantasztikus körrel: 1:46.004-es köre egyben új pályarekordot is jelentett! Érzékeltetésül: Fenati majd hét tizedes hátránnyal ált mögötte a második helyen. Fenati elé hamarosan befért Bulega és Canet is, igaz éppen csak felülmúlták az olaszt.

A mezőny szorosságára Martint leszámítva nem lehetett panasz: a második és 22. helyezettek között csupán egy másodperc volt a különbség. Ezt követően ismételten kiürült a pálya, hogy aztán az utolsó percekben egy utolsó nagy rohamot indítson mindenki a minél jobb helyezésekért. Oettl szándékai is hasonlóak voltak, ám a négyes kanyarban bukott, ő ezzel kiszállt a további küzdelmekből. Mir ezzel szemben két szektort követően még Martin előtt állt, ám forgalomba került, így végül hat tizedes hátránnyal a harmadik helyet csípte el Fenati mögött.

Következő próbálkozásukat is a forgalom tette tönkre, és mire tiszta lett előttük a pálya, addigra a tempó fogyott el. Canet többekkel szemben tudott még javítani az utolsó pillanatban, a második helyig lépett előre. Martin pole-ja nemigen volt veszélyben, a katari szezonnyitó után másodjára indulhat az első rajtkockából. Mir idejét viszont törölték pályaelhagyás miatt, ő így ezzel visszacsúszott a kilencedik helyre. Ennél is rosszabb kvalifikációt zárt viszont McPhee, aki csupán a 26. rajthelyről várhatja a holnapi futamot, mely szokás szerint 11:00-kor veszi majd kezdetét.

Belépés