Moto3 Hírek - Austin, Futam: Fenati behúzta a piros zászlós versenyt!

Készült: 2017.április.24 09:47 Készítette: Lipták Melinda Írta: Ferenci Péter Kategória: Moto3 hírek, Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Moto3 Hírek - Austin, Futam: Fenati behúzta a piros zászlós versenyt!
’Back-to-back’ győzelmet aratott Romano Fenati Austinban, miután Aron Canet élről történő kiesését követően ellenfél nélkül maradt. Jorge Martin és Fabio Di Giannantonio állhatott még fel a dobogóra, Joan Mir csak a nyolcadik helyen zárt.
Aron Canet egy kivételével minden edzést megnyert Austinban, a spanyol mellől az első sorból Joan Mir és Romano Fenati várhatta a lámpák kialvásának pillanatát. Canet nagyobb nehézség nélkül jött el a rajtnál és Mirnek is sikerült megtartania a második pozíciót. A két spanyol tisztességes előnyt motorozott ki az első kör végére az üldözőkkel szemben, Enea Bastianini jött föl a harmadik pozícióba.

Bo Berndsnyder alól kicsúszott a motor a második körben, majd egy fordulóval később piros zászlóval félbeszakították a körözést Kaito Toba bukása miatt. A rövid megszakítás után egy tizenkét körös futam várt a mezőnyre. A japán pilóta olyannyira nem sérült meg, hogy vissza tudott állni a lerövidített versenybe. A második rajtnál az eredeti sorrend szerint indulhattak, Canet ismét hibátlanul jött el, Mir azonban ezúttal visszaesett.

Romano Fenati néhány kanyar erejéig átvette a vezetést az éllovas spanyoltól, Canet azonban visszaállt az élre. A harmadik pozícióban Fabio Di Giannantonio motorozott, Mirrel a nyakában. Fenati nem hagyta lerázni magát és hihetetlen kemény manőverekkel újra támadott, miközben Toba ismét bukott.

Canet számára nyolc körrel a leintés előtt ért véget az álomszerűen induló hétvége, a spanyol egy látványos ’high-side’ bukást mutatott be. Fenati lélegzetvételnyi előnnyel vezetett, az olaszt egy négyes boly üldözte, benne Martinnal, Mirrel, Di Giannantonióval és Bulegával. Canet saját lábán tért vissza a boxba, ami jól jel ahhoz képest, hogy a bukása után úgy tűnt, hogy komoly fájdalmai vannak.

Fenati előnye három másodpercre hízott az utolsó körökre, a második helyért azonban továbbra is parázs csata folyt, a négyes boly nyolcfősre nőtt. Őrületes csata zajlott az utolsó körökben, az utolsó forduló elején Martin és Di Giannantonio kicsit meglépett a többiektől, Mir csak a nyolcadik helyen állt. Bastianini próbálkozott kicsit optimistán a kör közepén, az olasz ezzel a manőverrel lemaradt a pódiumról.

Martin és Di Giannantonio végzett a győztes Romano Fenati mögött, Joan Mir csupán nyolcadikként futott be. Fenati egy évvel ezelőtt nyert futamot utoljára, azóta megjárta a poklot, miután év közben elbocsátották Valentino Rossi csapatából. Ez most egy nagy lökést adhat az olasz versenyzőnek, bár elnézve egyes manővereit, valószínűleg bőven lesz még vitás esete a világbajnokságon.

Belépés