MotoGP Hírek - Marquez idei első dobogóját szerezné Austinban

Készült: 2017.április.19 10:18 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Marquez idei első dobogóját szerezné Austinban
Az uralkodó világbajnok egyelőre csupán egy negyedik helyet tud felmutatni a 2017-es szezonban, ám ha van pálya, ahol egyértelműen ő a favorit, az a hétvégi Amerikai Nagydíjnak otthont adó Circuit of the Americas.
A texasi versenypálya 2013-ban került be a gyorsaságimotoros-világbajnokság versenynaptárába – pontosan abban az évben, amikor Marc Marquez is fellépett a királykategória. A fiatal spanyol már az első ottani teszten is lenyűgözően teljesített, azóta pedig gyakorlatilag verhetetlen a COTA-n: edzéselsőséget is csak ritkán enged ki a kezéből, az eddigi négy ottani versenyét pedig mind megnyerte. Legemlékezetesebb teljesítménye mégis a 2015-ös időmérőről származik, amikor úgy futott pole-pozíciót érő kört, hogy néhány perccel a leintés előtt megállt alatta a motor, és szaladva kellett átpattannia a másik gépére.

A címvédő szempontjából a lehető legjobb pillanatban következik a számára talán leginkább kedvező austini verseny, Marquez eddig ugyanis nem remekelt idén: Katarban csak negyedik lett a futamon, Argentínában pedig hiába vezetett az élről indulva, elesett, így nulla ponttal zárta azt a hétvégét, ennek köszönhetően pedig mindössze a nyolcadik pozíciót foglalja el a világbajnoki tabellán.

A repsolos eddigi amerikai mérlege ellenére is óvatos elvárásokkal utazik el Austinba, de azt ő is kijelentette, hogy szeretne végre dobogóra állni: „Az argentin verseny után örülök, hogy egy olyan pályára utazhatom, amelyet annyira szeretek, mint Austint, bár természetesen jobban örültem volna, ha előnyösebb pozícióban érkezhetnék meg oda” – nyilatkozta a spanyol csapata sajtóközleményében.

„Mindenesetre jön az újabb versenyhétvége, és mindent beleadok, hogy megszerezzem idei első dobogós helyezésemet. Nagyszerű emlékeim vannak Austinról, számomra ez az egyik legjobb pálya a versenynaptárban. Szeretem a vonalvezetését, mivel több különböző típusú szektor és kanyar található rajta, komoly szintkülönbségekkel. Emellett tetszik az „amerikai stílus” is, ahogy a rajongók élvezik ezt a sportot, szóval csapjunk bele, aztán meglátjuk, hol állunk.”

Belépés