WTCC Hírek - Egy eredményes hétvége Marrakeshben

Készült: 2017.április.13 13:02 Készítette: Salamon János Írta: Salamon János Kategória: WTCR és túraautós hírek

WTCC Hírek - Egy eredményes hétvége Marrakeshben
Marrakesh mindig egy izgalmas helyszín volt a Túraautó világbajnokság történetében és ez a 2017-ben sem volt másként. Izgalmak,kicsúszások,hibák jellemezték az idei futamokat is.
Az első futamon már a rajtnál lefulladtak egy páran de egyértelműen Yann Ehrlacher és John Filippi jártak a legrosszabbul. Ugyanis Filippi lefulladt Ehrlacher előtt és már nem tudta őt kikerülni a Francia pilóta. Ez azt is jelentette, hogy mindkettőjük versenye elég hamar véget ért. De ezzel még nem értek véget a kiesések. Előbb Michigami esett ki (Huff egy kicsit segített ebben a Japán pilótának) aztán mag Huff is kiállni kényszerült mert a Citroën motortere füstöni kezdett. Ekkor már a biztonsági autót is beküldték a pályára. A roncsok és a törmelékek eltakarítása után elindult ismét a futam amit még mindig Tom Coronel vezetett. De sajnos sokáig nem bírta a Chevrolet fékje és az egyik kanyarban kicsúszott a bukótérbe. Ezzel a vezető helyet átadta a WTCC-ben második versenyhétvégéjét töltő Guerrierinek aki köszönte szépen meg is nyerte a futamot.
WTCC Hírek - Egy eredményes hétvége Marrakeshben
Ne feledkezzünk meg a két Gyári Hondát vezető pilótáról, Michelisz Norbertről és Tiago Monteiroról sem. A magyar pilóta a nyolcadik helyről indulva végül az ötödik míg csapattársa a hatodik helyen zárta a futamot. A Zengős fiúkról is egy pár szó. Nagy Dani remekül ment a futamon egészen addig amíg le nem koccolta a falat és emiatt ki nem esett a versenyből. Aurélien Panisnak ezek a versenyek még a tanulásról és az autóval való összeszokásról szólnak.
WTCC Hírek - Egy eredményes hétvége Marrakeshben
Következett az ami nekünk Magyaroknak és a Hondának is legfontosabb volt ezen a hétvégén a főfutam. Itt Monteiro indult az első helyről mögüle Nestor Girolami és a harmadik helyről pedig Michelisz Norbert. Norbi abban reménykedett, hogy a tőle megszokott kiváló rajttal meg tudja majd előzni Girolamit és akár Monteirot is. Miután kialudtak a piros lámpák sikerült Norbinak egy helyet előre lépnie. Az első helyért csapattársával küzdött de nem erőltette túl a dolgot. Fölöslegesen nem akartak kockáztatni mert itt fontosabbak a biztos pontok. Az izgalmasnak éppen nem mondható vonatozást Aurelien Panis kiesése rázta fel egy kicsit. Egy rázókő lett a Honda futómű veszte ami kitört.
Mivel nem túl jó helyen állt meg a Honda ismét a pályára küldték a biztonsági autót. Ez egy kicsit összerázta a mezőnyt. Az újra indítás után aztán Huff intenzív támadást indított Michigami ellen amit a Japán pilóta nem is tudott kivédekezni ezzel előre lépett a kilencedik helyre. Huff elkezdhette üldözni Tom Coronelt de a Holland az egyik legjobban védekező és a legrutinosabb pilóta a WTCC mezőnyében aki esélyt sem adott Huffnak az előzésre. Az Angol pilóta így a kilencedik helyen fejezte be a főversenyt. A Honda viszont Monteiroval az élen kettős győzelmet aratott ami egy remek eredmény a Japán márkának. A következő versenyhétvége Olaszországban, Monzában kerül megrendezésre április 29-30 között.
WTCC Hírek - Egy eredményes hétvége Marrakeshben

Belépés