• Moto3 Hírek
  • Moto3 Hírek - Argentína, Futam: Mir szenzációs felzárkózás után duplázott!

Moto3 Hírek - Argentína, Futam: Mir szenzációs felzárkózás után duplázott!

Készült: 2017.április.10 11:20 Készítette: Lipták Melinda Írta: Ferenci Péter Kategória: Moto3 hírek, Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Moto3 Hírek - Argentína, Futam: Mir szenzációs felzárkózás után duplázott!
Klasszikus Moto3-as versenyt láthattunk Termas de Rio Hondóban, melyen a tizenhatodik helyről rajtoló Joan Mir diadalmaskodott, Katar után zsinórban másodszor. John McPhee és Jorge Martin állhatott még fel a dobogóra.
A szokásokhoz híven a Moto3-as géposztály nyitotta meg a futamok sorát, az élről John McPhee rajtolhatott, a szabadedzéseken remeklő Joan Mir csupán a tizenhatodik pozícióból indult. Jorge Martin ért elsőként az első kanyarba, de McPhee kisvártatva visszavette a vezetést. Niccolo Antonelli adta fel elsőként a futamot, az olasz honfitársával, Romano Fenatival akadt össze.

Ahogyan arra számítani lehetett, hihetetlenül szoros és változatos versenyt hoztak az első körök, az élen szinte kanyarról kanyarra változott a sorrend. Mir nagy tempóban zárkózott fel, bár a legelején majdnem belekeveredett egy balesetbe. Ennek ellenére tizenöt körrel a leintés előtt már ő vezette a futamot. Fél távnál kicsit lehiggadtak a kedélyek, Mir vezetett McPhee és Martin előtt. Gabriel Rodrigo alól kicsúszott a motor, az argentin versenyző érthető módon csalódottan vette tudomásul a hazai pályán való kiesést.

Nem sokkal később Enea Bastianini és Fabio di Giannantonio is bukott, az utóbbi esetben Bulega felelősségét vizsgálták. Mir, McPhee és Martin vezető triója egy ötös bollyá alakult Öttllel és Mignóval kiegészülve, mögöttük alaposan lemaradtak az üldözők. Mir lélegzetvételnyi előnnyel vezetett az utolsó kör elején, Martin és McPhee egymással csatázott a hátsó hosszú egyenesben.

A spanyol előnye kitartott a célvonalig, mögötte a pole-ból induló McPhee lett a második. Martin fért még fel a dobogóra, így a sorrend ugyanaz lett, mint Katarban.

Belépés