WTCC Hírek - Micheliszre a Honda számítana a WTCC-n kívül is.

Készült: 2017.március.25 19:13 Készítette: Salamon János Kategória: WTCR és túraautós hírek Forrás http://hosszabbitas.hu

WTCC Hírek - Micheliszre a Honda számítana a WTCC-n kívül is.
A Túraautó Világbajnokságban az idei év lehet az elmúlt hét év legizgalmasabb szezonja, de a jövőről még senki nem tud semmi biztosat mondani.
Mi lesz 2018-ban? Tényleg jönnek a TCR autók és Világkupává minősítik vissza VB-t? És mi lesz, ha úgy marad a bajnokság? Vagy összejön a Motorsport Világtanács által jóváhagyott terv, hogy 2019-től 550 lóerős szörnyekből álljon a mezőny? Ha igen, kik lesznek a szereplők? A hivatalos kommunikáció szintjén a gyártók sem tudnak sokkal többet a bajnokság jövőjét illetően. Nyilván folyamatosan értesülnek a fejleményekről, ám amíg nincs végleges döntés, ők sem akarnak nyilvánosan állást foglalni. A Hondánál is így matekoznak, ezért aztán hiába is próbáltam vélemény kiimádkozni a japán márka európai motorsport főnökéből, ő csak arról kívánt beszélni, ami már biztos. Ez pedig egyelőre 2017. „Egyelőre csak 2017-tel foglalkozunk, ugyanis nekünk sincs sokkal több információnk a következő szezonról, vagy azutáni időszakról. De ez nem nagy újdonság, hiszen a WTCC-s programunk kezdete óta minden évben újravizsgáltuk a projekt megtérülését. Egyszer sem jelentettük ki, hogy biztosan maradunk három évig” – mondta William de Braekeleer a WTCC Blognak.
WTCC Hírek - Micheliszre a Honda számítana a WTCC-n kívül is.
A Motorsport Világtanács legutóbbi döntés értelmében vizsgálják annak a lehetőségét, hogy 2019-től 550 lóerős, hátsókerék hajtású autók alkossák a WTCC mezőnyét. Mit gondol erről a Honda? „Egyelőre még nem alakítottuk ki a hivatalos álláspontot ebben a kérdésben.” A bizonytalanság viszont nem csak a csapatot, de a pilótákat is érinti. Michelisz Norbi egy nagyon különleges körbe, az autósport világának elit klubjába került be azzal, hogy tavaly gyári pilótává léptették elő, a Hondánál pedig igen elégedettek vele. „Norbi egyszerűen minden területen tökéletes. Nehéz gyengeséget találni benne. Nyilván, ahogy Superman-nek, úgy neki is van, de arról nem beszélünk. Nekünk ő egy Superman.”
WTCC Hírek - Micheliszre a Honda számítana a WTCC-n kívül is.
Na de mi van akkor, ha a jövőben kedvezőtlen irányba alakulnak a dolgok a WTCC-ben, és a Honda végül kényszerből vagy önszántából távozni kényszerül a sorozatból? Elképzelhető, hogy számítanának rá a Túraautó VB-n kívül is? „Mindenképpen! Én mindig is a hosszú távú csapat-versenyző kapcsolatokban hittem. Ha kizárólag marketing szempontból nézzük a dolgot, nagyjából a harmadik évben kezdhet el igazán profitálni egy gyártó egy pilótájából.” „Ha emberi és szakmai oldalról vizsgáljuk, mindenki nagyon elégedett Norbival. Sőt, el kell mondjam, hogy a Honda R&D (kutatás-fejlesztési központ) már akkor szemet vetett rá, és szívesen alkalmazta őt, amikor még a Zengő Motorsport versenyzője volt. A Honda R&D-t meggyőzte a képességeiről, és ez nagy szerepet játszott abban, hogy végül gyári pilóta lett belőle.” „Természetesen nem ígérhetünk semmit, hiszen egy versenyző választásnál számos egyéb tényezőt is figyelembe kell venni, de nyugodtan mondhatom, amennyiben úgy alakul, hogy a Honda ilyen vagy olyan okokból nem marad a WTCC-ben, ez egyáltalán nem jelentené azt, hogy ne számítanánk Norbira valahol máshol” – zárta De Braekeleer. Egyelőre viszont előttünk van még egy 2017-es évad, ahol Michelisz Norbi lesz az egyik első számú bajnokaspiráns. Egy VB címmel a zsebben azt hiszem, kikövezett út vezetne számára szinte bármelyik hondás projektbe. Már ha úgy alakulna a dolog a WTCC-ben…
WTCC Hírek - Micheliszre a Honda számítana a WTCC-n kívül is.

Belépés