• Moto3 Hírek
  • MotoGP Hírek - Törölték az időmérőket - módosult a vasárnapi program

MotoGP Hírek - Törölték az időmérőket - módosult a vasárnapi program

Készült: 2017.március.25 19:01 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Moto3 hírek, Motoros Hírek, Moto2 hírek, Motogp hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Törölték az időmérőket - módosult a vasárnapi program
Bő két órás várakozást és többszöri halasztást követően megszületett a döntés: mindhárom kategóriában törölték az időmérő edzéseket, s az is eldőlt, milyen sorrendben állhatnak fel a rajtrácsra a vasárnap(ra tervezett) futamokon.
Bár az első két napot még megúszták eső nélkül a versenyzők Katarban, szombatra megérkezett az égi áldás, ami alaposan felforgatta a tervezett programot a gyorsaságimotoros-vb szezonnyitóján.

Eleinte egy extra edzést akartak beiktatni a MotoGP mezőnye számára, ám azt törölték, majd bő két órás várakozást követően végül úgy döntöttek, teljes egészében elmarad a mai program. Arról is döntés született, hogy az időmérő edzéseket vasárnap sem pótolják be, helyette a csütörtöki és pénteki három-három szabadedzés összesített eredményei alapján sorakozik fel mindhárom kategória mezőnye a holnapi rajtrácsra.

Ez alapján a MotoGP-ben Maverick Vinales, a Moto2-ben Franco Morbidelli, a Moto3-ban pedig Jorge Martin zsebelte be a 2017-es idény első pole-ját.

A MotoGP rajtsorrendje az edzések alapján:
MotoGP Hírek - Törölték az időmérőket - módosult a vasárnapi program
A Moto2 rajtsorrendje az edzések alapján:
MotoGP Hírek - Törölték az időmérőket - módosult a vasárnapi program
A Moto3 rajtsorrendje az edzések alapján:
MotoGP Hírek - Törölték az időmérőket - módosult a vasárnapi program
A futamoknak, amelyeket – egyelőre úgy tűnik – az eredetileg kiírt időpontokban, azaz éjszakai körülmények között rendeznek meg. Így sem maradt változatlan a versenynap programja, ugyanis mindegyik géposztály bemelegítése tíz perccel hosszabb, azaz félórás lesz, így már itthoni idő szerint 14:20-kor megkezdődik a körözés a Losail International Circuiten. Ezzel persze azt kockáztatják a szervezők, hogy amennyiben holnap is esni fog, hasonlóképp tologatni kell majd a versenyek startját, sőt esetlegesen 2009-hez hasonlóan hétfőre kell halasztani a MotoGP viadalát. Igaz, a hírek szerint szombaton is a csatornázással volt a legfőbb probléma, amellyel nyilván nappal sem lenne más a helyzet – mindenesetre érdekes helyzet állna elő, ha vasárnap este mégis megnyílnának az égi csapok, még ha az előrejelzések szerint dél körül el is fog állni a várható eső.

A módosított vasárnapi menetrend a Katari Nagydíjon:
14:20 - 14:50 Moto3,Warm up
15:05 - 15:35 Moto2, Warm up
15:50 - 16:20 MotoGP, Warm up
17:00 Moto3, Futam
18:20 Moto2, Futam
20:00 MotoGP, Futam

* Figyelem: vasárnap hajnalban órát állítunk (2-ről 3-ra tekerjük előre őket), a fenti időpontok már az új, nyári időszámítás szerint értendők!

Belépés